Lahodný ledovec je jedinečný dezert bez pečení, který vás ohromí svým vzhledem i chutí. Tento sušenkový dort se smetanovou a čokoládovou polevou je ideálním řešením pro rychlé a zasloužené pohoštění. Jeho příprava je rychlá a snadná, takže je ideální volbou pro každou příležitost.
Co budeme potřebovat:
Na dort:
- 1 balíček kakaových sušenek
- 1,5 balíčku kulatých sušenek
- 3 sklenice mléka
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku (bez cukru)
- 2 žloutky
- 1 lžíce pšeničné mouky
- 200 g másla
Na polevu:
- 200 g másla
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 šálky + 1 lžíce sušeného mléka
- 1 polévková lžíce kakaového prášku
Postup přípravy:
1) Příprava pudinku: Do mísy nalijeme 3/4 hrnku mléka, přidáme žloutky, cukr, mouku a pudinkový prášek. Směs vyšlehejte do hladka. Zbylé mléko svaříme, do vařícího mléka nalijeme ušlehanou směs a uvaříme pudink. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
2) Příprava krému: V míse vyšlehejte změklé máslo a postupně po lžících přidávejte vychladlý krém. Míchejte, dokud se ingredience nespojí.
3) Sestavení dortu: Plech vyložte pečicím papírem. Na dno položíme vrstvu kakaových sušenek, které potřeme polovinou pudinkového krému. Na krém položíme druhou vrstvu sušenek a potřeme ji zbylým krémem. Na moučník položíme svisle kulaté sušenky a dáme do chladničky.
4) Příprava polevy: V hrnci smíchejte máslo, cukr a vodu a přiveďte k varu. Odstavte a nechte mírně vychladnout. Přidejte sušené mléko a šlehejte do hladka. Rozdělte na dvě části. Do jedné přidáme sušené mléko a do druhé kakao a promícháme.
5) Dokončení dezertu: Vychladlý moučník přelijte střídavě světlou a tmavou polevou. Dezert i s polevou dejte na dvě hodiny do chladničky, dokud poleva neztuhne.
ZOBRAZIT CELÝ NÁVOD VE VIDEU:
Závěr:
Delikátní ledovec je dezert, který zaujme nejen svým vzhledem, ale především bohatou a jemnou chutí. Je skvělou volbou pro sladké chvíle s rodinou nebo přáteli. Vychutnejte si dokonalý kontrast krémového krému a čokoládové polevy!