Tento krémový kávový dezert je ideální pochoutkou pro milovníky kávy a je skvělou alternativou klasického Tiramisu. Jedná se o jednoduchý, ale velmi chutný dezert, který připravíte během několika minut.
Co budeme potřebovat: 1:
Na kávovou smetanu:
- 3 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce instantní kávy
- 500 ml mléka
- 50 g čokolády
Na kávovou pěnu:
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce instantní kávy
- 2 lžíce horké vody
Na závěr:
Postup přípravy:
1) Příprava kávové smetany: Do hrnce dejte cukr a kukuřičný škrob, přidejte instantní kávu a dobře promíchejte. Postupně přidejte mléko, promíchejte a hrnec přeneste na sporák. Vařte na mírném ohni za stálého míchání. Přidejte čokoládu a vařte, dokud se nerozpustí a krém nezačne bublat. Jakmile krém zhoustne, sundejte hrnec ze sporáku.
2) Chlazení krému: Horký krém nalijte do sklenic a uložte do chladničky.
3) Příprava kávové pěny: V malé misce smíchejte cukr, instantní kávu a horkou vodu. Směs napěňte malým ponorným mixérem.
4) Dokončení dezertu: Na vychladlý kávový krém rozetřete kávovou pěnu. Na ozdobu prosejte trochu kakaa.
Závěr:
Krémový kávový dezert je rychlým a přitom lahodným řešením pro každého, kdo chce svým chuťovým buňkám dopřát něco výjimečného. Tento dezert je ideální pro okamžité uspokojení nebo jako elegantní zakončení každé hostiny.