Blog

Svůj domov můžete vylepšit i svépomocí. Tipy pro kutilské úpravy a dekorace domů

135views

Při údržbě nebo vylepšování svého majetku se nemusíte spoléhat jen na profesionály. Spoustu věcí, na které si jiní najímají řemeslníky nebo projektanty, můžete udělat sami. Máme pro vás několik tipů.

Šití záclon a závěsů na míru pomocí šicího stroje

Zatímco dříve byla práce s látkami a šicími stroji v domácnosti zcela běžná, dnes je spíše raritou a zajímavým koníčkem. Nicméně stále platí, že kdo se naučí zacházet se šicím strojem, dokáže s minimálními náklady divy.. Můžete např. ušít luxusně vypadající záclony a závěsy..

Stačí si koupit látku (záclonu nebo závěs) v požadované metráži. Pak už jen látku nastříháte přesně na požadované rozměry a. sešijete po stranách. Můžete také přidat olůvkaaby byl závěs vždy krásně vypnutý, pro dokonalý závěs můžete přišít maskovací pásku.

Pak je to jen vyvrtat garnýž nebo kolejnice. a dokonalý závěs, který může sahat od podlahy až ke stropu, je na světě.

Sjednoťte si doma kování

Velmi snadno doma můžete také sjednotit design kování, úchytek a dalších detailů.. Obvykle postačí šroubovák. Poté můžete vyměnit úchytky a madla na nábytku, dveřní kliky nebo již zmíněné garnýže.

Překvapivě se problém nesourodých prvků netýká jen starších budov, někdy dokonce zcela . Snadná úprava, kterou lze provést za jedno odpoledne., ale budete překvapeni, o kolik lépe bude domácnost po sjednocení vypadat.

Pokud si troufáte, můžete tyto prvky doplnit o vodovodní baterie. Dnes je například módní sjednotit vše do matného černého kovu.

Staré masivní dřevo můžete obrousit a zušlechtit

Staré dřevěné podlahy nebo nábytek nemusí při renovaci skončit na skládce. Místo toho můžete využít tyto kvalitní prvky, které mohou spolehlivě sloužit desítky let, Obnovte. Zejména v případě dřevěných podlah si můžete snadno poradit sami. To platí i pro dřevěná schodiště nebo některý nábytek z masivního dřeva.

Nejprve potřebujete obrousit původní povrch. Zejména je třeba zbavit se zastaralého laku nebo barvy a poté v případě potřeby obrousit samotné dřevo, pokud je již pod lakem poškozené. Stačí jen několik milimetrů. Na některých místech může být potřeba Převzato z. Pak musíte vše oprášit a pak opět s několika vrstvami laku na ochranu.. Podlahy a nábytek tak budou opět vypadat skvěle a spolehlivě sloužit po mnoho let.

Pověsit obraz zvládne každý

Prázdné stěny můžete snadno zaplnit dekoracemi sami. Stačí vám k tomu kladivo a malý hřebík. Opatrně zatlučte hřebík na místo a zavěste obrázek. Stejným způsobem můžete zavěsit hodiny, různé suvenýry z dovolené nebo třeba . Stěny i celý domov budou veselejší!

Leave a Response