Blog

Houska s pudinkem a zakysanou smetanou

452views

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je vynikající dezert, který si získá srdce všech milovníků sladkého. Tato jednoduchá, ale lahodná buchta spojuje klasickou vanilkovou chuť pudinku s jemností zakysané smetany a vytváří tak neodolatelnou kombinaci. Tato buchta se snadno připravuje a výsledek je prostě dokonalý. Světlé a tmavé těsto spolu vytvářejí zajímavý vizuální efekt, který ještě více zvýrazní vrstva horkého vanilkového krému na povrchu.

Po upečení se buchta potře zakysanou smetanou a posype grankem, který dodá buchtě dokonalý vzhled. V následujícím textu bude přesně popsáno, jak připravit tuto sladkou pochoutku, která potěší každého člena rodiny i hosty při různých příležitostech.

Co budeme potřebovat:

  • 5 žloutků
  • 230 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • 5 vaječných bílků
  • Kakao (podle chuti)
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce cukru
  • 3 zakysané smetany
  • Granko

Přečtěte si také:


Jak budeme postupovat:

1) V míse vyšlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.

2) Postupně přidejte vlažnou vodu, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny ingredience dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.

3) V druhé míse ušlehejte bílky do sněhu.

4) Postupně přidávejte sníh z bílků do těsta a jemně promíchejte, abyste zachovali lehkost těsta.

5) Polovinu těsta nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo plech s pečicím papírem).

6) Do zbylé poloviny těsta přidejte kakao a jemně promíchejte, dokud nevznikne tmavé těsto.

7) Tmavé těsto nalijte na světlé těsto ve formě.

8) Do syrového těsta přidejte po lžících uvařený horký vanilkový pudink (1 litr mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru). Pudink rovnoměrně nalijte na povrch těsta.

9) Plech s koláčem vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Zda je buchta upečená, můžete vyzkoušet zapíchnutím špejle do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.

10) Jakmile jsou buchty upečené, vyjměte je z trouby a ihned je potřete 3 kopečky zakysané smetany. Zakysanou smetanu rovnoměrně rozetřete po povrchu housky.

11) Housku posypte granolou.

Zkuste také –

Leave a Response