Blog

Jak udržet okurky čerstvé a křupavé až do Silvestra: metoda, kterou zná málokdo

огурцы
35views

Udržet okurky čerstvé i po dobu jednoho měsíce je obvykle nesmírně obtížný úkol: zelenina rychle ztrácí pružnost a šťavnatost.

To lze snadno vysvětlit přítomností velkého množství vody ve složení.

Existuje však metoda, která vám umožní užívat si okurky po dobu přibližně šesti měsíců. Zelenina bude stejně chutná, jako byste ji právě vytrhli ze záhonu.

Jaká je tajná metoda, o které byste měli vědět?

Jak se ukázalo, tato metoda je poměrně stará, takže bylo na čase na ni zapomenout. Budeme potřebovat jen velmi málo ingrediencí. Bude třeba natrhat asi půl kilogramu kopřiv a koupit kilogram obyčejné soli hrubého mletí. Toto množství je relevantní pro deset kilogramů okurek.

Zeleninu nejprve omyjte, osušte, odstraňte ocásky. Kopřivy je třeba omýt a nakrájet.

Vezměte si nádobu na skladování. Může to být sud nebo velký hrnec se smaltovaným povrchem. Vysypte centimetrovou vrstvu soli. Poté vložte okurky, opět nasypte sůl a přikryjte vrstvou kopřiv.

Po zopakování postupu až do dokončení okurek. Na kopřivy se solí položíme gázu, ohneme a necháme v chladu 72 hodin.

Slaný nálev scedíme, okurky přendáme do sklenic a zalijeme tekutinou. Na 4 šálky vody vezměte dvě velké lžíce soli.

Leave a Response