Blog

Petržel v srpnu: co je třeba udělat

растение
121views

Petržel roste na zeleninové zahrádce od časného jara do pozdního podzimu, ale v srpnu potřebuje zvláštní péči, aby si zachovala svou čerstvost a chuť.

V srpnu může petržel čelit problémům, jako je přehřátí, sucho, choroby a škůdci.

Abyste se těmto problémům vyhnuli, je třeba dodržovat několik pravidel.

Petržel pravidelně a hojně zalévejte, zejména v horkých dnech. Je lepší zalévat ráno nebo večer, abyste předešli spálení listů.

Jednou za dva týdny petržel přihnojujte komplexními minerálními hnojivy nebo organickými výluhy. Přikrmování podporuje růst a vývoj zeleně a také zvyšuje její imunitu.

Záhony s petrželí okopávejte a plečkujte, abyste odstranili plevel a zkypřili půdu. Zlepšíte tak přístup kyslíku a vláhy ke kořenům rostlin a zabráníte množení škůdců.

Petržel sklízejte a používejte podle potřeby, aniž byste ji nechali odkvést. Kvetení zhoršuje kvalitu zeleně, která je pak tvrdá a hořká.

Pokud petržel začne kvést, odřízněte stonky a použijte je na přípravu vývarů nebo tinktur.

Připravte si petržel na zimu, pokud si chcete vychutnat její chuť a užitečné vlastnosti během chladného období. Petržel můžete zmrazit, usušit, naložit nebo nasolit.

Petržel v srpnu vyžaduje zvláštní péči, aby si zachovala čerstvost a chuť. V tomto měsíci je třeba petržel zalévat, krmit, plít, sklízet a sklízet.

Leave a Response