Žádné zčervenání rajčat na keřích? Vezměte si špendlík a mnohonásobně urychlete dozrávání rajčat ve skleníku.
Často se stává, že rajčata – jedna z nejnenáročnějších plodin – z nějakého důvodu tvrdošíjně nechtějí dát červené plody.
Zatraceně nedozrávají. Možná je na vině počasí: potřebujete slunce a teplo, žádné změny teplot. A to během celé sezony.
Existuje několik způsobů, jak můžete urychlit proces zrání rajčat.
Jeden z nich je mimořádně zajímavý. Zahrnuje použití špendlíku.
Ti ze zelinářů, kteří tuto metodu již praktikují, říkají: špendlíkem je třeba opatrně propíchnout každé rajče v blízkosti stopky.
Podle nich tento postup urychluje dozrávání rajčat o devět až deset dní.
Mimochodem, vůbec není nutné čekat, až rajčata na keřích zčervenají.
Všimli jste si, že plody zbělely? Nebojte se je odstranit a poslat do skladu v krabicích.
Ty umístíme na tmavé a chladné místo, kde nám rajčata dozrají sama.
Dříve jsme vám řekli, ze kterých záhonů byste měli určitě koprovat.