Již brzy nastane čas zhodnotit sklizeň mnoha plodin, včetně řepy a mrkve.
Od zeleniny očekáváme především jasnou chuť.
Čím sladší je mrkev a řepa, tím chutnější jsou pokrmy z nich. Mnoho lidí si může myslet, že jejich chuť už není možné ovlivnit.
To je však mylná představa.
Pomocí jedné jednoduché techniky můžete vypěstovat úrodu neuvěřitelně sladké zeleniny.
Co je k tomu potřeba?
Jak se ukázalo, stačí provádět speciální zálivku, která pomůže zelenině růst kvalitně a chutně. Je nutné připravit speciální živnou směs.
K tomu je třeba vzít dva gramy kyseliny borité a poslat ji do nádoby s 200 ml horké vody. Ve studené vodě se hnojivo nerozpustí.
Důkladně rozpustíme prostředek a koncentrát nalijeme do kbelíku s čistou vodou.
Poté přistoupíme k ošetření záhonů se zeleninou. Hnojení lze provádět až do konce srpna – výsledky vás příjemně překvapí.
Přestože se prostředek zdá být velmi jednoduchý, jeho účinnost byla opakovaně ověřena, takže rozhodně stojí za vyzkoušení.