Blog

Nikdy nevyhazujte kelímky od jogurtu: Vyrobte si ochranu proti šnekům za 5 minut

112views

Slimáci se mohou pro zahrádkáře rychle stát nepříjemnou záležitostí. Existuje kreativní a levné řešení, jak tyto škůdce od rostlin odradit.

Někteří z nich mohou být na zahradě užiteční, jiní mohou způsobit velké škody na rostlinách v záhonu. V boji proti těm škodlivým doporučujeme pro vaše milované záhonové rostliny příznivou a ekologicky nezávadnou metodu.

Nikdy nevyhazujte kelímky od jogurtů: Vyrobte si ochranu proti slimákům za 5 minut

Šneci jsou všežravci, takže se živí listy, stonky, plody a dokonce i odumřelými částmi rostlin. Zejména slimáci se rádi živí zeleninou na zahradním záhonu. Protože někdy kladou až 400 vajíček, rychle se množí. Existují různé domácí prostředky pro boj se slimáky na zahradě. Další kreativní alternativou jsou zábrany pro rostliny.

Existují různé způsoby, jak vytvořit bariéry mezi škodlivými slimáky a rostlinami na zahradě. Rozlišují se ploty proti slimákům, které jsou vhodné pro celý záhon, a obojky proti slimákům pro jednotlivé rostliny. Zahrádkáři si mohou obojky proti slimákům vyrobit snadno, rychle a levně.

Snadná a levná ochrana rostlin na zahradě proti slimákům

K ochraně proti slimákům lze použít použité kelímky od jogurtů nebo jiné plastové nádoby či kelímky. Je důležité, aby nádoba nebyla příliš malá, aby rostlina mohla stále růst. Kelímek by se měl nejprve vymýt. Poté opatrně vyřízněte dno

Po odstranění zeminy lze ochranu umístit kolem rostliny na záhon. Důležité je umístit ji stranou s odříznutou zeminou směrem dolů do půdy. Kelímek by měl zmizet alespoň pět centimetrů hluboko v půdě, jinak se pod něj mohou slimáci dostat.Rostliny s obojky proti slimákům na záhonu

Obojky proti slimákům chrání zeleninu a rostliny na záhoně

Pokud chcete být v bezpečí, můžete přes otvor připevnit síť proti mouchám nebo něco podobného. Další možností by bylo víko od jogurtového kelímku úplně neodtrhávat, aby se dalo na noc zase nasadit. Škůdci by se však k rostlině neměli dostat ani bez víka, protože okraj otvoru směřuje ven a slimáci se přes něj nedostanou.

Leave a Response