Co dělat, aby vaše nohy nezapáchaly? Je třeba odstranit příčinu nebo omezit její výskyt na minimum. Mnoho lidí zapomíná, že v boji proti zápachu nohou budou účinné domácí triky, které jsou známé již po generace.

Nohy se čas od času potí. Tento problém se zvyšuje s příchodem teplých dnů. Pro některé lidi je to nepříjemný problém, který může ovlivnit jejich životní styl, práci a vztahy. Žijí ve strachu z vyzouvání bot. Příčinou nepříjemného zápachu jsou obvykle bakterie a vlhkost. Dobrou zprávou je, že existuje mnoho přírodních a domácích prostředků, které mohou pomoci snížit zápach nohou.

Někdy může být zdrojem problému nemoc. Nejlepší je zajít k pedikérovi nebo lékaři, který provede všechna potřebná vyšetření a nasadí vhodnou léčbu.

Co dělat, aby vám nohy nezapáchaly? Domácí prostředky proti nepříjemnému zápachu

Ne každý ví, že nepříjemný zápach nepochází pouze ze samotných nohou. Příčinou jsou bakterie, které žijí na kůži a ve špinavých ponožkách a botách, které ji pokrývají. Když se vaše nohy hodně potí, mohou se v nich vyskytovat extrémně zapáchající bakterie. Naštěstí existují způsoby, jak se bakterií a s nimi i zápachu zbavit.

Připravte si speciální koupel s přídavkem esenciálního oleje., např. eukalyptového, mátového nebo čajového, Půl šálku soli a půl šálku jablečného octa. Sůl má dezinfekční a protiplísňové účinky, zatímco jablečný ocet působí baktericidně a navíc zjemňuje pokožku.

  1. Připravte si velkou mísu. Nalijte do ní 1,5 litru vody a přidejte půl šálku soli, půl šálku jablečného octa a několik kapek esenciálního oleje.
  2. Vše míchejte, dokud se nerozpustí.
  3. Namočte nohy do připravené směsi asi na 30 minut.
  4. Ošetření opakujte 1-2krát týdně.

Co dělat, aby vám nesmrděly nohy v botách? Hrstka praktických rad

Mnoho lidí se potýká s problémem zapáchajících nohou v botách. Kromě péče o pokožku v této oblasti, stojí za to věnovat pozornost také obuvi, kterou denně nosíme. Malé změny v každodenních návycích mohou pomoci odstranit problém a zlepšit naše pohodlí.

  • Noste boty, které dýchají. Noste boty, které mají síťované panely. Pokud je to možné, noste sandály.
  • Boty pravidelně přezouvejte, aby řádně vyschly a vyvětraly.
  • Vyhněte se obuvi z plastu.
  • Používejte antibakteriální vložky nebo vložky snižující zápach.
  • Noste čerstvé ponožky a pravidelně je měňte.
  • Než si ponožky obléknete, posypte je kukuřičným škrobem nebo mastkem.
  • Pokud je to nutné, měňte si ponožky několikrát denně.

Související články:

Takto jsem vyhnala potravinové moly ze své kuchyně. Stačí pár listů této rostliny

Nastrouhejte je a přidejte cukr. Jednoduchý trik si rychle poradí s nepříjemným problémem.