Blog

Jak správně péct brambory – nezapomeňte na tyto 2 ingredience

97views

Jak připravit pečené ? Na první pohled na tom není nic složitého a přípravu tohoto pokrmu zvládnou i hospodyňky bez zkušeností. Stačí hlízy omýt a nakrájet, vzniklé kousky posypat kořením a „dochutit“ rostlinným olejem. Poté se plech vloží do předehřáté trouby. Pokud se také omezíte pouze na tyto kroky, pak pravděpodobně připravený pokrm nebude tak chutný, jak by mohl být. Ukazuje se, že pečené brambory mohou být ještě chutnější. Stačí jen vědět, jak je správně připravit.

Abyste dosáhli požadovaného výsledku, musíte použít další dvě ingredience, které mnoho hospodyněk často opomíjí – citron a česnek.

Jak připravit pečené brambory s citronem a česnekem

Použití česneku a citronu pomůže kompenzovat nedostatek pikantní a mírně nakyslé chuti brambor, které jsou po pečení obvyklým způsobem obvykle příliš sladké.

Do zapékací misky byste měli umístit nejen plátky brambor, ale také plátky citronu. Přidat byste měli také nasekané stroužky česneku. Nezapomeňte na máslo a koření. Obsah by se měl dobře promíchat. Je důležité přidat velmi málo vody (stačí 50 ml).

Brambory pečeme půl hodiny při teplotě 200 stupňů. Konečným výsledkem je neuvěřitelně chutný pokrm. Dbejte na správný poměr surovin: na čtyři brambory – stejný počet stroužků česneku a jeden citron.

Jak zkontrolovat připravenost brambor?

Pokud brambory v troubě přepečete, nebude možné situaci napravit. Proto je třeba ke kontrole připravenosti pokrmu přistupovat obzvlášť opatrně.

Než začnete brambory vařit, měli byste troubu předehřát a hlízy propíchnout vidličkou. Poté je potřete rostlinným olejem nebo máslem a posypte solí.

Doba pečení se pohybuje od 20 minut u mladých, středně velkých brambor až po 40 minut u větších hlíz ze staré sklizně. Abyste nepropásli vhodný okamžik a vyndali brambory z trouby včas, zkuste do brambor nejprve zatlačit plochou stranou nože. Pokud jsou měkké a začnou se lehkým tlakem rozpadat, znamená to, že je pokrm hotový.

Pokud se vám brambory stále zdají příliš suché a chcete k nim přidat omáčku, nezapomeňte počkat, až vychladnou. Nejjednodušším řešením by byla hrudka másla nebo lžíce zakysané smetany, ale dobrou službu udělá i domácí česneková omáčka nebo strouhaný sýr.

Leave a Response