Blog

Zelené potraviny: skvělý způsob, jak posílit své zdraví

68views

Vysoký obsah mikroživin a bílkovin v zelených potravinách pozitivně přispívá k lidskému zdraví. Pojem „zelené potraviny“ se vztahuje na řasy, bakterie a trávy, přičemž mezi nejznámější zástupce patří chlorella, spirulina a mladý ječmen. Každý zástupce má své přednosti, kterou zelenou potravinu si vybrat?

Chlorella, jednobuněčná řasa plná prospěšných látek

Jednou z nejvyhledávanějších zelených potravin je chlorella, zelená řasa. řasa plná bílkovin, minerálů a vitamínů, což z ní činí vynikající doplněk stravy. Je nejbohatším zdrojem chlorofylu, který posiluje imunitní systém, bojuje proti infekcím a záněty, zlepšuje hojení ran a přispívá k lepšímu trávení. Jednou z nejzajímavějších vlastností chlorelly je její schopnost odstraňovat těžké kovy a toxinů z těla. To pomáhá detoxikovat organismus a chránit ho před škodlivými látkami, které můžeme získat z potravy a/nebo znečištěného ovzduší.

Nejčastěji se sklizená chlorella zpracovává jako prášek nebo tablety, kde Taiwan Chlorella Tabs jsou jedny z nejkvalitnějších tablet. Jedná se o doplněk stravy obsahující 100 % z Tchaj-wanu, který je známý tím, že nabízí jedny z nejkvalitnějších chlorel na světě. Užívání výrobků s chlorellou zvyšuje vitalitu, imunitní systém a zároveň přípravky snižují chuť k jídlu, proto jsou vyhledávány při hubnutí.

Spirulina: modrozelená superpotravina


Spirulina je oblíbená zejména mezi sportovci a lidmi, kteří se snaží shodit nadváhu. Jedná se o modrozelenou mikrořasu, která je obzvláště bohatá na bílkoviny, vitamíny, minerály a antioxidanty. Hlavní výhodou spiruliny je vysoký obsah bílkovin, kterých obsahuje přibližně 60 % a které jsou zásadní pro růst svalové hmoty. Je ideální potravinou pro vegetariány a vegany, kteří potřebují zajistit dostatečný přísun bílkovin. Spirulina obsahuje také beta-karoten, antioxidant. pomáhá chránit buňky před poškozením volnými radikály. Kromě toho sinice obsahují také velké množství železa, které je důležité pro prevenci chudokrevnosti.

Tato zelená potravina se opět nejčastěji konzumuje ve formě prášku a tablet, například havajská spirulina tabs. používá se k výrobě Hawaii Spirulina Tabs se pěstuje v čistých mořských vodách kolem Havajských ostrovů, kde má dostatek prostoru a času k silnému růstu. Výsledkem je vyhledávaný doplněk stravy, který regeneruje organismus i doplňuje potřebnou sílu.

Zelený ječmen jako vitaminová bomba


Zelený ječmen se sklízí v rané fázi růstu, kdy má nejvyšší koncentraci živin, proto se mu často říká „mladý ječmen“. Obsahuje mnoho vitaminůzejména vitaminy C a B, minerální látky včetně vápníku, hořčíku a draslíku a enzymy. Zároveň tato zelená superpotravina obsahuje chlorofyl, který má detoxikační účinky a přispívá k regeneraci buněk. Mladý ječmen je obzvláště vyhledávaný, protože díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá udržovat optimální stav trávicího traktu. Lidé, kteří pravidelně konzumují zelený ječmen, často pociťují zvýšení energie. Spoustu zdraví prospěšných látek představuje pravidelné užívání tibetské tzv. ječné šťávy tabs. Pohodlně se dodává ve formě tablet, což je ideální pro rychlé dodání energie.

Zelené potraviny, jako je chlorella, spirulina a zelený ječmen, jsou skvělým zdrojem živin a přinášejí lidskému organismu mnoho zdraví prospěšných látek. Jsou vynikajícím doplňkem pro zlepšení zdraví a zvýšení vitality, ale neměl by plně nahradit pestrou a vyváženou stravu složenou z různých potravin.

Leave a Response