Mnozí z nás pěstují na zahradě zeleninu, ale někdy se jim nedaří. Domácí hnojivo je skvělý nápad, jak rostliny vyživit a urychlit jejich růst. Jak ho připravit? Ukazuje se, že stačí zajít do lesa.

Pokud chceme vyživovat naši zeleninu, nemusíme používat chemické zahradnické přípravky. Mnohem lepší nápad je připravit si hnojivo sami. Je organické, přírodní a mnohem levnější. Místo utrácení peněz se vyplatí jít na procházku a sbírat šišky.

Jak vyrobit hnojivo z borových šišek? Stačí 20 minut a nestihnete sklidit zeleninu.

Hnojivo z borových šišek obsahuje mnoho cenných živin, jako je zinek, draslík a fosfor, a také alkaloidy. Tyto živiny nejen zlepší růst rostlin, ale také je učiní odolnějšími vůči chorobám.. Kromě toho zlepší kvetení a plodnost. Příprava domácího kondicionéru je velmi jednoduchá.

Pro přípravu hnojiva stačí naplnit litrovou sklenici koblihami a poté je zalít vodou. Všechny nalijte do hrnce a vařte asi 20 minut. Po vychladnutí přelijte zpět do sklenice. Připravený základ skladujte na tmavém a chladném místě.

Když chceme zeleninu zalévat, nezapomeňte zředit 50 ml odvaru z koblih litrem vody. Hnojivo může být aplikovat jednou za dva týdny a rostliny budou určitě mnohem lépe plodit.

Jaký je nejlepší způsob mulčování půdy? Nekupujte kůru ze stromů. Šišky poslouží stejně dobře

Šišky se hodí také k mulčování půdy. Zkušení zahrádkáři vědí, že zakrytí půdy je velmi důležité pro udržení správné teploty a vlhkosti půdy.

Jak mulčovat borovými šiškami? Stačí je rozsypat po záhonech. Jejich rozprostření trvá nejdéle jedlové šišky a se rozkládají nejrychleji modřínové šišky.

Související články:

Pamatujte si to a vaše doteky porostou jako plevel. To vám zaručí vysoký a hustý živý plot

Jak zjistíte, co vašim rajčatům chybí? Podívejte se na listy. Důvod budete mít na dosah ruky