Málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Tato cibulová polévka s mršinou vám zabere jen pár minut a připravíte si chutný oběd. Je to slovenská odpověď na francouzskou cibulačku.
Pokud máte i vy svůj oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Cibulová polévka s mršinou
Co budeme potřebovat:
Polévka:
- 5 středně velkých brambor
- 2 lžíce vepřového sádla
- 3 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hrst petrželky
- sůl, majoránka, sladká paprika podle chuti
Mršiny:
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 vejce
- trochu vody
- 1 špetka soli
Jak postupovat:
1. Oloupejte je, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě.
2. Mezitím si na pánvi připravíme jíšku: Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté cibuli zaprášíme moukou smíchanou s mletou paprikou a za stálého míchání pokračujeme ve smažení. Nakonec přidejte vodu a vmíchejte vývar, aby se v něm netvořily hrudky.
3. Uvařené brambory zalijte vývarem a polévku opět přiveďte k varu.
4. Zatímco se polévka vaří, připravte si mouku: V míse zpracujte mouku, vejce, sůl a trochu vody v tuhé těsto, které pak nastrouhejte nebo natrhejte na menší kousky.
5. Než se polévka začne vařit, přidejte podle chuti sůl, sušenou majoránku a mletou mrkev a vše společně vařte asi 2 minuty.
6. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a krajícem čerstvého chleba.
Dobrou chuť!
Pokud vás tato cibulová polévka s mršinou zaujala, podělte se o recept se svými přáteli. Určitě vás zaujme: