Blog

Cibulová polévka s mršinou. Chutná a hlavně zdravá

1.1kviews

Málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Tato cibulová polévka s mršinou vám zabere jen pár minut a připravíte si chutný oběd. Je to slovenská odpověď na francouzskou cibulačku.

Pokud máte i vy svůj oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Cibulová polévka s mršinou

Co budeme potřebovat:

Polévka:

  • 5 středně velkých brambor
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 3 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrst petrželky
  • sůl, majoránka, sladká paprika podle chuti

Mršiny:

  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • trochu vody
  • 1 špetka soli

Jak postupovat:

1. Oloupejte je, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě.

2. Mezitím si na pánvi připravíme jíšku: Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté cibuli zaprášíme moukou smíchanou s mletou paprikou a za stálého míchání pokračujeme ve smažení. Nakonec přidejte vodu a vmíchejte vývar, aby se v něm netvořily hrudky.

3. Uvařené brambory zalijte vývarem a polévku opět přiveďte k varu.

4. Zatímco se polévka vaří, připravte si mouku: V míse zpracujte mouku, vejce, sůl a trochu vody v tuhé těsto, které pak nastrouhejte nebo natrhejte na menší kousky.

5. Než se polévka začne vařit, přidejte podle chuti sůl, sušenou majoránku a mletou mrkev a vše společně vařte asi 2 minuty.

6. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a krajícem čerstvého chleba.

Dobrou chuť!

Pokud vás tato cibulová polévka s mršinou zaujala, podělte se o recept se svými přáteli. Určitě vás zaujme:

Leave a Response