Ze zázvoru nebo jinak zázvoru si můžete snadno připravit chutnou pochoutku. Vyzkoušejte kandovaný zázvor.
Co budeme potřebovat:
- 150 g zázvoru
- 1 šálek cukru
- 1 šálek vody
- cukr krystal
Jak postupovat:
1. Oloupejte a nakrájejte zázvor na menší kousky.
2. Oloupaný a nakrájený zázvor vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte asi 10 minut. Poté vodu slijte, zázvor zalijte čistou vodou a znovu vařte asi 10 minut. Poté vodu opět slijte. Náš tip: Vodu ze zázvoru můžete použít k přípravě chutného čaje. Stačí přidat koření (skořici, hřebíček, badyán), povařit a osladit podle chuti.
3. Uvařený zázvor zalijeme 1 šálkem vody a přidáme 1 šálek cukru. Vařte asi 20 minut. Zázvor vyjměte a nechte ho v sirupu stát alespoň 1 hodinu.
4. Zázvor sceďte a sirup sbírejte. Zázvor nechte oschnout a poté jej obalte v krystalovém cukru. Náš tip: Zázvorový sirup můžete použít podle libosti. Například při přípravě čaje nebo koláče.