Zahrádkáři mají před sebou jedno z nejrušnějších období. Zatímco plodiny rostou, je důležité zajistit jejich správný růst a chránit je před škůdci. Navrhujeme přírodní způsob, jak se vypořádat s mšicemi a mravenci. Postřikem jedním přípravkem se zbavíte dvou škůdců najednou.

Mravenci jsou známí svou pracovitostí, kterou jim nelze vzít. Jsou také výborným pomocníkem při zahradnických pracích, protože hloubí tunely, aby lépe provzdušnili a zkypřili půdu. V povaze tohoto drobného hmyzu je také přenášet zasetá semena. Tímto způsobem nám pomáhají rozšiřovat úrodu. Bohužel jejich přítomnost na zahradě může mít i negativní účinky, zejména když se začnou stýkat s mšicemi. Naštěstí existuje účinný způsob, jak se zbavit dvou problémů najednou. Pro tento přípravek pravděpodobně ani nebudete muset chodit do obchodu, protože většina z nás ho používá v kuchyni.

Jak bojovat s mravenci na zahradě? Spolehlivý způsob, jak se vypořádat s malými dělníky

Jak jsme se již zmínili, mravenci mohou žít v symbióze s mšicemi.. Důvodem jejich dobrého vztahu je medovice produkovaná brouky, která je pro svou sladkost pro mravenčí dělnice pochoutkou. Výměnou za potravu nabízejí mravenci pomoc v podobě ochrany před škůdci, kteří se živí mšicemi – například beruškami. Tento vztah se může zdát sympatický, ale pro vaši úrodu nevěstí nic dobrého. Chcete-li se tohoto problému zbavit, vyzkoušejte minimálně invazivní metody, které pomohou hmyz spíše vyhnat než zabít. Nezapomeňte, že Mravenci jsou důležitou součástí ekosystému.. Mezi rostliny, které můžete použít proti dělnicím, patří např. tymián, máta, majoránka, levandule a měsíček.. Tyto byliny však nebudou proti mšicím účinné, ale příroda má naštěstí jinou tajnou zbraň. Milovníci orientální kuchyně tento produkt jistě mají ve své zásobě koření.

Mravenci v domě – jak se jich zbavit? Stačí trocha tohoto koření

V obchodech se můžete zásobit přípravky, které jsou určeny k hubení zahradních a domácích škůdců, včetně mravenců. Nejoblíbenější ze všech je bórax, ale jeho použití může znamenat dočasné odstranění problému. Pokud jsou však problémem dva škůdci, doporučujeme použít kuchyňský přípravek, který je Chilli v prášku. Je to mnohem levnější a neméně účinný prostředek v boji proti nežádoucímu hmyzu, který ničí vaše rostliny. Pepř obsahuje kapsaicin, který dráždí mravence a mšice. Posypáním chilli jednou týdně na místa, kde se vyskytují škůdci. – abyste se jich jednou provždy zbavili.

Související články:

Nastrouhejte ji, osušte a zalijte vodou. Mšice se vaší zahradě vyhnou velkým obloukem

Nastrouhejte semínka avokáda a zalijte je vodou. Ráno rostliny postříkejte. Hromadné napadení se okamžitě zastaví