Blog

Úžasné účinky okurkové limonády: Zdravý nápoj pro teplé počasí!

91views

Máte bláznivé a rušné dny, ale přesto chcete pečovat o své zdraví? Dobrou zprávou je, že i v hektických dnech existuje několik rychlých a snadných způsobů, jak si udržet zdraví.

Okurková voda je hydratační zdravý nápoj na uhašení žízně obsahující vitaminy a minerály, který byste měli zařadit do své dnešní rutiny. Nemluvě o tom, že okurka sama o sobě je superpotravina se spoustou výhod!

V dnešním článku vás seznámíme s výhodami okurkové vody, která vás v horkých letních dnech osvěží a zároveň prospěje vašemu tělu!

1. Snižuje riziko srdečních onemocnění

Je všeobecně známo, že správným životním stylem, tedy zdravou stravou a pravidelným cvičením, můžete snížit pravděpodobnost vzniku srdečních onemocnění. K tomu patří i přidání okurek nebo okurkové limonády s obsahem draslíku do jídelníčku, protože je prokázáno, že pomáhají snižovat vysoký krevní tlak (hlavní rizikový faktor srdečních onemocnění).

2. Zabraňuje dehydrataci

K dehydrataci může dojít z různých důvodů – horký, namáhavý den nebo špatný pitný režim. Obecně se doporučuje vypít během dne 6 až 8 sklenic pro své zdraví. Přidáním okurky do vody tento cíl snáze splníte, protože je to mnohem chutnější způsob!

3. Podporuje slabé kosti

Kromě toho, že okurka přispívá k hydrataci, jejím dalším přínosem je detoxikační účinek. Okurková voda obsahuje antioxidanty, které bojují proti volným radikálům, a její přirozená močopudnost pomáhá při pití odstraňovat toxiny z těla. Když pijete více okurkové vody, udržujete svůj trávicí trakt ve volném pohybu a odplavujete toxiny.

4. Může pomoci snížit riziko rakoviny

Okurková šťáva sama o sobě nemůže snížit riziko vzniku rakoviny, ale pokud je součástí celkového zdravého životního stylu, může tělu dodat vitaminy, minerály a vlákninu, které potřebuje k udržení zdraví. Všechny zdraví prospěšné a antioxidační vlastnosti okurkové vody tak mohou hrát roli při udržování zdravého těla bez nemocí.

5. Snižuje pravděpodobnost vzniku chronických onemocnění

Bohatá škála antioxidantů v okurce může pomoci snížit buněčný stres, zpomalit proces stárnutí a předcházet mnoha chronickým onemocněním souvisejícím s věkem, jako je cukrovka a Alzheimerova choroba.

6. Pomáhá snižovat množství kalorií navíc

Pití okurkové šťávy může pomoci omezit chuť k jídlu, což usnadňuje snížení spotřeby kalorií, aniž byste trpěli návaly hladu. Okurky mají nízký obsah kalorií a obsahují vlákninu, takže jsou ideálním doplňkem vašeho plánu na hubnutí. Jsou skvělou a chutnou náhradou limonád, džusů nebo jiných sladkých nápojů.

7. Zabraňuje vysušování pokožky

Slunce, chladné či horké počasí nebo znečištěné ovzduší se mohou podepsat na pokožce, která je následně suchá, zarudlá a svědí. V takovém případě může opět zachránit situaci okurka, která pomáhá pokožku hydratovat a udržovat ji zdravou. Křemík obsažený v okurkách navíc pomáhá předcházet akné a dalším nepříznivým stavům pleti.

8. Čerstvé okurky = svěží dech

Stará ájurvédská nauka uvádí jako příčinu zápachu z úst nadměrné teplo v žaludku. Okurky jsou chladivou potravinou, která může tento problém zmírnit.

Jsme přesvědčeni, že okurky jsou skutečnou superpotravinou, která si díky svým zdravým účinkům zaslouží místo v našem jídelníčku! Rozvoj tohoto zdravého návyku nás může vést k rozvoji dalších zdravých návyků, které nás povedou ke zdravějším rozhodnutím v dalších aspektech našeho života.

Doufáme, že vám tento článek poskytl zajímavé informace a inspiroval vás k nákupu nebo pěstování okurek!

Pokud vás zajímají přínosy dalších potravin, neváhejte si přečíst tento článek.

Zdroje: ,

Leave a Response