Buďte první, kdo se dozví toto tajemství sklizně a sušení cibule: žádná hniloba ani kažení – uzavření krku i v dešti.
133
Aby vám cibule dlouho vydržela, musíte při její sklizni dodržovat určitá pravidla.
Prozradíme vám, jak si uvědomit, že je cibule připravena ke sklizni, a jak ji ošetřit pro dlouhodobé skladování.
Jak sklízet cibuli pro dlouhodobé skladování
Pokud je krček cibule zavřený, ale jádra jsou stále šťavnatá, je cibule připravena ke sklizni.
Povislá pera po oškubání jsou také známkou toho, že je cibule připravena ke sklizni.
Za suchého počasí lze cibuli nechat na poli oschnout, za deštivého počasí ji lze sklízet selektivně.
Ošetření 5% roztokem lékárenského jódu a kuchyňské soli pomůže urychlit uzavření krčku a zabrání hnilobě.
Dříve jsme , zda je nutné maliny po sklizni ořezávat.
add a comment