Zelí můžeme směle označit za jednu z nejdůležitějších zelenin pro slovanskou kuchyni, protože se z něj připravuje mnoho pokrmů.
Boršč, plněné zelí nebo klasické dušené zelí prostě stojí za to.
Abyste však mohli svou domácnost zásobovat užitečnou zeleninou, musíte nejprve sklidit slušnou úrodu. Škůdci jsou při pěstování zelí vždy slabinou.
Zájemců o kulturu je příliš mnoho. Existuje však jeden „kouzelný“ prostředek, který pomůže zvýšit úrodu zelí tím, že ho ochrání před všemi škůdci.
O jakém způsobu ochrany plodin hovoříme
Jak se ukazuje, stačí připravit jeden jednoduchý prostředek, abyste na škůdce zapomněli. Mnozí dachaři se shodují, že bude stačit provést pouze jedno ošetření během sezóny.
Pro přípravu této silné kompozice budete muset nalít asi litr vody do hrnce a přivést k varu. Poté přidejte pět stroužků česneku, předem rozdrcených.
Vložte dvě lžíce kyseliny citronové, zamíchejte, stáhněte z ohně a počkejte 48 hodin.
Poté je třeba prostředek přefiltrovat a provést úpravu zelí. Bude stačit „projít“ jen jednou.