Blog

Nejsilnější insekticid bez chemikálií: mšice a slimáci jsou pryč za 1 minutu.

129views

 

Je to nejúčinnější insekticid bez chemikálií: mšice a slimáci zmizí ze zahrady za 1 minutu.

Zahrádkáři se často potýkají s problémem, jak ochránit své rostliny před škůdci bez použití škodlivých chemických látek. Dva běžní škůdci, kteří na zahradách působí spoušť, jsou mšice a slimáci. Naštěstí existuje přírodní a účinné řešení, které může pomoci tyto škůdce zahnat: pálivá červená paprika v prášku. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete použít prášek z pálivé červené papriky k vytvoření domácího prostředku na odpuzování mšic a slimáků, který zajistí, že vaše zahrada zůstane zdravá a bude vzkvétat.

Upozornění na listové vši pomocí pálivé papriky a česnekového spreje

Mšice jsou drobný savý hmyz, který může způsobit značné škody na mladých rostlinách. Vylučují také lepkavou látku zvanou medovice, která může vést k růstu plísní a láká mravence. Zde je přírodní recept na odpuzování mšic pomocí pálivé papriky a česneku:

– Vyhněte se postřiku v nejteplejší části dne nebo na přímém slunci, aby nedošlo ke spálení listů.

Odpuzování slimáků směsí pálivé papriky a diatomitické zeminy

Slimáci mohou rychle zahubit mladé rostliny, což může být pro zahrádkáře frustrující. Místo soli, která může poškodit rostliny i půdu, doporučujeme směs prášku z pálivé červené papriky a diatomitické zeminy:

Složení:

– Složení: 1 polévková lžíce prášku z pálivé červené papriky.

1 polévková lžíce mletého černého pepře

1 kilo diatomitové zeminy

Příprava a použití:

1. Smíchejte: ve velké míse smíchejte prášek z pálivé červené papriky, mletý černý pepř a diatomitovou zeminu. Důkladně promíchejte.

2. Použití: Směs rozetřete po okraji zahrady nebo u základny rostlin. Tato bariéra zabrání slimákům přejít a dostat se k rostlinám.

Leave a Response