Mnoho pěstitelů dacha považuje křen za plevel z toho důvodu, že roste příliš aktivně a je obtížné ho kontrolovat.
Při správném způsobu pěstování však lze křen stále „zvládnout“.
Díky tomu budete moci rostlinu používat na slunéčka, domácí omáčky a další kulinářské úkoly. To však není jediný způsob, jak můžete křen využít.
Málokdo ví, že s jeho pomocí můžete překonat mnoho chorob rostlin houbového charakteru.
Co je třeba udělat
Cenná „kaše“
K tomu se doporučuje křen nejprve lehce nasekat nožem a pak ho poslat do mlýnku na maso. Mluvíme o kořenech rostliny.
Kroucení křenu by mělo být do stavu kaše. Poté jej lze zakopat všude na pozemku. V důsledku toho budou všechny plodiny méně nemocné.
Infuze
Pro přípravu tohoto prostředku je třeba kořene křenu více: bude třeba podlít dvoulitrovou sklenici. Zalijeme horkou vodou a počkáme 72 hodin.
Lék se přefiltruje a smíchá s deseti litry vody. Poté ošetříme půdu: patogenní flóra nebude mít šanci.