Blog

Lidé si začali dávat alobal do dálkového ovladače od televize. Řeší to nepříjemný problém

134views

Hliníková fólie je ve většině slovenských domácností natolik oblíbeným výrobkem, že její použití není třeba vysvětlovat. Jeho četné využití však rozhodně přesahuje rámec kulinářských řešení.

Řekněme více – s jistotou lze říci, že hliníková fólie je jedním z nejuniverzálnějších předmětů v domácnosti, stejně jako pověstné „kladivo a lepicí páska“. Věděli jste, že pomocí alobalu můžete opravit i dálkové ovládání televizoru?

Použití hliníkové fólie

Není třeba dodávat, že mnozí z nás si nedokážou představit, že by v kuchyni pracovali bez alobalu. Koneckonců právě do něj často balíme potraviny a používáme ho k přikrytí salátů v lednici, aby nevyschly.

Pokud jste příznivci „domácího kebabu“, jistě vám alobal není cizí. Není nic příjemnějšího než jíst domácí wrap bez obav, že vám přes tortillu prosákne přebytečná omáčka a potřísní vás.

Pokud sledujete obsah, který publikujeme, víte, že hliníková fólie má mnohem více využití, než je její původní účel.

Lze alobalem opravit dálkové ovládání?

Věděli jste, že hliníková fólie je vhodná například k opravě dálkových ovladačů? Pokud vám náhle dojdou baterie a nemůžete najít vhodný model „inkoustové baterky“, použijte alobal.

Představte si, že když najdete nejmenší baterii AAA, vložíte ji do dálkového ovladače a mezi konce vložíte srolovanou alobalovou fólii, bude baterie (i když příliš malá) napájet vaše zařízení.

Prozkoumejte další způsoby použití alobalu

Jak již bylo zmíněno, hliníková fólie má mnoho způsobů použití. Můžete ho například použít k čištění grilovacích roštů, pokud ho srolujete do kuličky a použijete jako čistič grilu.

Hliníková fólie srolovaná do kuličky a vhozená do pračky zabrání elektrizování vašeho oblečení. A když ji použijete k čištění koupelnového vybavení, je ideální k odstranění vodních usazenin.

Jak vidíte, hliníková fólie je neuvěřitelně univerzální materiál, který lze použít mnoha různými způsoby. Pokud znáte nějaké neobvyklé využití, podělte se s námi o ně v komentářích.

Leave a Response