Blog

Nakládané houby s česnekem, cibulí a aromatickým kořením – lahodný domácí recept

167views

Nakládané houby s česnekem, cibulí a aromatickým kořením jsou skvělým způsobem, jak si houby vychutnat zcela novým způsobem. Tento recept nabízí kombinaci jemných hub s výraznou chutí česneku a cibule, to vše ochucené bohatou směsí koření. Ideální jako předkrm, příloha nebo chutná svačina.

Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, určitě nám o něm řekněte v naší skupině na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Nakládané houby s česnekem, cibulí a aromatickým kořením

Co budeme potřebovat:

  • 500 g žampionů
  • 1 lžíce soli nebo podle chuti
  • 1 lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce černého pepře
  • 1/2 lžíce semen koriandru
  • 3 bobkové listy
  • 3-4 lžíce jablečného octa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 70 ml vody
  • 1 červená/bílá cibule

Jak postupovat:

1. Houby dobře omyjte, nakrájejte na půlky nebo čtvrtky, pokud používáte větší houby, a přendejte je do hrnce.

2. Oloupejte a nakrájejte stroužky česneku a přidejte je do hrnce k houbám, poté přidejte nadrobno nakrájené bobkové listy a dochuťte solí, cukrem, zrnky černého pepře a koriandrem, poté přidejte rostlinný olej, jablečný ocet a vodu – promíchejte lžící.

3. Poté postavte hrnec na sporák a jakmile se tekutina pod houbami začne vařit – vařte je dalších 5 minut a stáhněte hrnec z ohně.

4. Oloupejte červenou nebo bílou cibuli a nakrájejte ji na kolečka, poté ji vložte do hrnce s houbami – promíchejte, přikryjte pokličkou a dejte na 1 hodinu do chladu.

5. Po 1 hodině můžete houby konzumovat. Zmenšily svůj objem, nasákly aroma přidaného koření.

6. Přendejte je do mísy a můžete je s chutí podávat!

Dobrou chuť!

Leave a Response