Nakládané houby s česnekem, cibulí a aromatickým kořením jsou skvělým způsobem, jak si houby vychutnat zcela novým způsobem. Tento recept nabízí kombinaci jemných hub s výraznou chutí česneku a cibule, to vše ochucené bohatou směsí koření. Ideální jako předkrm, příloha nebo chutná svačina.
Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, určitě nám o něm řekněte v naší skupině na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Nakládané houby s česnekem, cibulí a aromatickým kořením
Co budeme potřebovat:
- 500 g žampionů
- 1 lžíce soli nebo podle chuti
- 1 lžíce cukru
- 1 polévková lžíce černého pepře
- 1/2 lžíce semen koriandru
- 3 bobkové listy
- 3-4 lžíce jablečného octa
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 70 ml vody
- 1 červená/bílá cibule
Jak postupovat:
1. Houby dobře omyjte, nakrájejte na půlky nebo čtvrtky, pokud používáte větší houby, a přendejte je do hrnce.
2. Oloupejte a nakrájejte stroužky česneku a přidejte je do hrnce k houbám, poté přidejte nadrobno nakrájené bobkové listy a dochuťte solí, cukrem, zrnky černého pepře a koriandrem, poté přidejte rostlinný olej, jablečný ocet a vodu – promíchejte lžící.
3. Poté postavte hrnec na sporák a jakmile se tekutina pod houbami začne vařit – vařte je dalších 5 minut a stáhněte hrnec z ohně.
4. Oloupejte červenou nebo bílou cibuli a nakrájejte ji na kolečka, poté ji vložte do hrnce s houbami – promíchejte, přikryjte pokličkou a dejte na 1 hodinu do chladu.
5. Po 1 hodině můžete houby konzumovat. Zmenšily svůj objem, nasákly aroma přidaného koření.
6. Přendejte je do mísy a můžete je s chutí podávat!
Dobrou chuť!