Blog

Stačí nalít do konvice a vodní kámen sám od sebe zmizí. Je to velmi jednoduché

155views

Jak účinně odstranit vodní kámen z konvice? Mnozí z nás mají obavy z používání chemických prostředků a tradiční metody ne vždy přinášejí požadované výsledky. Pokud hledáte alternativní řešení, zde je několik účinných způsobů, jak odstranit vodní kámen z konvice.

Vodní kámen, který se tvrdošíjně usazuje na stěnách našich konvic, je důsledkem tzv. tvrdé vody, která je bohužel běžná ve vodovodních kohoutcích většiny polských domácností. Vaření vody v konvici pokryté vodním kamenem vede ke změně její chuti, barvy a vlastností. Je však třeba poznamenat, že vodní kámen v konvici nepředstavuje hrozbu pro naše zdraví. Jedná se pouze o usazeniny vápníku a dalších minerálů, které se ve vodě přirozeně vyskytují. Přesto je třeba konvici pravidelně odvápňovat. Jak? Zde jsou nejlepší patenty.

Jak odstranit vodní kámen z konvice domácími metodami?

Konvice by se měla odvápňovat nejméně čtyřikrát ročně, ale v případě tvrdé vody je třeba odstraňovat usazeniny častěji, pokud je to nutné. Jednou z nejoblíbenějších metod odstraňování vodního kamene z konvice je vaření vody s octem. Není to však jediné řešení.

Konvicový kámen lze ošetřit práškem do pečiva. Do konvice naplněné vodou vložte celý sáček prášku do pečiva. Roztok nechte v konvici přes noc. Po uplynutí této doby obsah konvice jednoduše vylijte, spotřebič důkladně vypláchněte a vodu v něm převařte (takovou vodu je nejlepší zlikvidovat a připravit si čerstvou vodu ke konzumaci).

Co lze udělat, abyste se zbavili usazenin z konvice? Domácí prostředky

Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak se zbavit usazenin z varné konvice, je použití kolového nápoje (coca-coly). V jeho složení najdete kyselinu citronovou, kyselinu uhličitou a kyselinu ortofosforečnou. Ta se používá k odstraňování vodního kamene z armatur v teplárenství a také při výrobě hnojiv. Kyselina uhličitá je účinná při čištění toalet nebo odstraňování mastných skvrn z oblečení či příjezdových cest.

Sycená cola si tedy s vodním kamenem snadno poradí. Stačí smíchat jeden šálek nápoje s malým množstvím vody a poté tuto směs převařit v rychlovarné konvici. Po uvaření ji nechte 30 minut odstát, poté konvici důkladně vypláchněte a dvakrát nebo třikrát v ní převařte čerstvou vodu.

Na závěr je třeba zmínit kyselinu citronovou, která rovněž účinně odstraní vodní kámen z vaší konvice. Jednoduše nasypte obsah sáčku kyseliny citronové (přibližně 50 g) do konvice a zalijte třemi šálky vody. Poté směs převařte a nechte ji několik hodin (nejlépe alespoň tři hodiny) odstát. Po této době je třeba konvici důkladně vypláchnout a několikrát v ní převařit čerstvou vodu.

Leave a Response