Blog

Udělejte z alobalu kouli a hoďte ji do pračky. Ušetří vám to spoustu práce

138views

Patříte mezi lidi, kteří se doma bez fólie neobejdou, nebo žádnou nemáte a nevíte, k čemu ji použít? Máme pro vás několik tipů, v jakých situacích se ji naučit používat.

Balení svačin

Mnoho lidí si fólii spojuje pouze s balením svačin na cesty. To však není nejvhodnější použití, protože částečky hliníku se mohou dostat do potravin, zejména do nakrájeného ovoce nebo zeleniny. Nemusíte se toho obávat, ale pro balení svačin je lepší použít jinou možnost – například balení do krabiček nebo papírových sáčků.

Některé potraviny se připravují ve fólii – typicky brambory nebo ryby či sýry připravované ve fólii. Fólie se taví pouze při velmi vysokých teplotách, takže se nemusíte obávat, že by se její vlastnosti v troubě změnily. Pokud se přesto obáváte fólie a raději byste ji nahradili, můžete pro většinu těchto receptů použít pergamenový papír, z něhož si můžete vyrobit pergamenový papír, na kterém se budou krásně péct například ryby.

Proč je dobré přidávat fólii do pračky?

Fólie zachycuje velké množství nečistot a zejména žmolků z oblečení v bubnu pračky. S jednoduchou koulí fólie si můžete ušetřit práci se ždímáním a kartáčováním oblečení a vaše oblečení se bude také lépe žehlit. Z podobných důvodů se někdy doporučuje přidávat fólii také do sušičky.

Provizorní bruska

Pokud máte doma tupý nůž nebo nůžky a nemáte po ruce brusku nebo mistrovský nůž, můžete je zkusit nabrousit pomocí fólie. Vytvořte z fólie kuličku a několikrát po ní přejeďte ostřím nože (pozor, ať se nepořežete!). Můžete také rozevřít nůžky a přejet ostřím po kuličce fólie nebo fólii nastříhat na menší kousky – budou hned ostřejší.

Leave a Response