Blog

Hoďte kouli fólie do pračky. Může to udělat něco takového

124views

Většina lidí používá alobal nebo hliníkovou fólii, zejména v kuchyni. Balí do ní potraviny nebo ji používají při pečení a grilování. Existuje však mnoho dalších využití alobalu, která nejsou tak známá a jsou více než užitečná. Je skvělým pomocníkem například při praní prádla nebo úklidu v domácnosti.

Prací fólie

Pokud vás zajímá, jak vám může fólie pomoci při praní, je to docela jednoduché. Nemyslete si, že vám zázračně vybělí prádlo. Přesto je více než užitečná. Vložte do pračky zmačkanou kouli alobalu a zabráníte tak vzniku elektrostatické elektřiny. Výsledkem bude, že po vyprání nebudou na prádle prakticky žádné žmolky ani nečistoty. To je skvělé zejména při praní tmavého prádla, svetrů nebo punčoch.

Stejně tak vám při sušení prádla v sušičce pomůže koule z alobalu. Použití hliníkové fólie také zkrátí dobu sušení.

Jak vyrobit kouli z hliníkové fólie

Není na tom vůbec nic složitého. Pro optimální výsledek je třeba použít několik kuliček alobalu. Vezměte si tedy roli alobalu a ustřihněte z ní tři dlouhé pruhy, které pak zmačkejte. Buďte opatrní, protože koule je třeba uhladit, aby neměla ostré hrany.

Měla by být také hodně natlakovaná, aby se fólie nepomačkala. Měla by mít v průměru asi šest centimetrů, což je poměrně hodně. Jak jsme již zmínili, na tři takové koule stačí jedna třímetrová role fólie. To je pro praní dostačující. Pokud ji však použijeme v sušičce, potřebujeme koulí pět.

To je na použití poměrně hodně, ale vězte, že pokud uděláte kuličky opravdu poctivě a dokonale je pomačkáte, můžete je použít opakovaně. Musíte se také vyvarovat poškození prádla, například ostrými hranami.

Leave a Response