Blog

Nemci testovali pracie prostriedky. Tie najlepšie sú dostupné v Českej republike.

272views

Německá nadace Stiftung Warentest se rozhodla otestovat prací prášky. Výsledky výzkumu ukázaly, že cena nevede vždy k efektu, který zákazníci očekávají. Vítězem testu se stal levný prací prášek, který je k dostání i v České republice.

Ke skutečně čistému prádlu nepotřebujete žádné barevné tekutiny, stačí obyčejný prací prášek – to vyplývá z testu, který provedla nadace Stiftung Warentest.

Zde je nejlepší prací prostředek. Je ze slevového obchodu
Vítězem testu se nestal výrobek známé značky, ale prací prostředek prodávaný v diskontních prodejnách. Podle německého webu Chip.de. získal nejlepší hodnocení prací prostředek Tandil Ultra Plus intensive.

Tandil Ultra Plus byl téměř ve všech kategoriích hodnocen jako „dobrý“. Podle autorů studie je „uspokojivý“ pouze z hlediska ochrany tkaniny.

Prací prostředek, který překonal své konkurenty, stojí přibližně 4,85 EUR (za 2,025 kg). V Polsku jej lze objednat například online v obchodech s dováženou chemií, kde se cena pohybuje kolem 40 zlotých (za 2 kg).

V popisu výrobku na jedné z webových stránek s dováženými chemikáliemi se dočteme, že Tandil Ultra Plus obsahuje složení „kaltkraft“, které odstraňuje skvrny při nízkých teplotách, a složení „anti-sulfur“, které chrání tkaniny před vodním kamenem, a tím chrání jejich barvu.

Němci vybrali nejlepší pračky

Kromě toho v rámci studie vybrali odborníci také nejlepší pračky . Na prvních místech seznamu se umístily např:

  • Siemens WU14UTA8,
  • Miele WWE 360 WPS,
  • Siemens WM14N2G3,
  • AEG L6FBG51470.
    Nadace upozorňuje, že při výběru pračky byste měli věnovat pozornost spotřebě vody. Díky tomu budete moci výrazně ušetřit. Vyplatí se také vybírat zařízení, které pracuje tiše.

Leave a Response