Blog

Odříznutý kousek nechte na zahradě: Zbavte se všech slimáků

118.4kviews

Slimáci a hlemýždi působí na zahradách spoušť. Milují zemědělské rostliny, ničí zeleninu a nešetří ani květiny. Zvláště žraví jsou slimáci, tedy plži bez ulity. Pokud chceme pečovat o své rostliny a těšit se z bohaté úrody, je dobré spolehnout se na tento jednoduchý trik, který naši zahradu před těmito škůdci ochrání.

Zatočte se slimáky

Slimáky lze snadno rozpoznat a vzhledem k jejich častému výskytu jste si jich na své zahradě pravděpodobně již všimli. Na zahradě, a tedy i na úrodě, mohou způsobit spoušť. Tito měkkýši mohou dorůstat délky až několika centimetrů. Aktivní jsou zejména po deštích a v noci, kdy způsobují obrovské škody. S oblibou si pochutnávají na mladých listech, mladých výhoncích, výhonech a sazenicích a ničí i zralé úrody zeleniny, ovoce a okrasných rostlin.

Jak se těchto škůdců účinně zbavit?

Máme pro vás řešení. Stačí použít jeden jednoduchý trik, jak se těchto otravných měkkýšů zbavit. Ten bude slimáky a plže přitahovat jako magnet. Účinnou, i když zdlouhavou a časově náročnou metodou je ruční sběr slimáků a jejich přemístění na místo, kde nebudou ohrožovat úrodu. Tento úkol si můžete usnadnit použitím účinné pasti.

Grapefruit jako magnet

Pro tento účel stačí sáhnout po grapefruitu. Toto aromatické ovoce přitahuje slimáky a plže svou intenzivní vůní éterických olejů. Takto přilákané škůdce bude snazší sebrat a přemístit na jiné místo.

Odpuzovač slimáků a plžů

Mezi další osvědčené způsoby, jak se těchto obávaných škůdců zbavit, patří měděný drát. Měď odpuzuje slimáky a plže, kteří nesnášejí kontakt s tímto kovem. Stačí tedy měděným drátem omotat květináče, zástěny nebo ploty záhonů a na problém můžete zapomenout.

Další humánní metodou boje proti slimákům je vysadit na zahradě rostliny, které tito měkkýši nemají rádi kvůli jejich charakteristickému zápachu. K tomuto účelu se vyplatí použít šalvěj, kapucínku nebo řebříček.

Používání těchto metod vám pomůže udržet zahradu bez slimáků, což zajistí zdravý růst rostlin a bohatou úrodu.

Leave a Response