Blog

Po mšicích nebude na zahradě ani stopy. Nastrouhejte ji, vysušte a naplňte vodou.

34.6kviews

Mšice jsou jedním z nejběžnějších a nejnebezpečnějších škůdců, se kterými se zahrádkáři a pěstitelé pravidelně setkávají. Tento drobný hmyz může způsobit vážné škody na rostlinách tím, že z nich vysává šťávy a oslabuje je. Boj proti mšicím je pro mnoho zahrádkářů často opravdovou bolestí hlavy.

 

Existují však účinné a dostupné způsoby, jak se tohoto škůdce zbavit, které nevyžadují mnoho peněz a úsilí. V tomto textu se podíváme na jednu takovou metodu, která pomůže ochránit vaše rostliny před mšicemi.

Jak vyrobit hnojivo ze semen avokáda? Spásná pomoc při napadení mšicemi

Avokádo je jednou z chutnějších a zdravějších složek každodenní stravy. Jak se ukazuje, může se stát také důstojným protivníkem invaze mšic. Tento jeho prvek, který obvykle končí v koši, si se škůdci dokáže rychle a účinně poradit. Zde je uvedeno, co je třeba udělat.

  • Nastrouhejte avokádová semínka – dokud jsou ještě vlhká. Pokud je předem vysušíte, bude se vám hůře strouhat na prach.
  • Vzniklé „piliny“ usušte.
  • Vše zalijte litrem vody a několik minut vařte.
  • Nechte stát přes noc. Po této době roztok sceďte.
  • Vzniklý odvar zřeďte vodou v poměru 1:5, nalijte do rozprašovače a použijte.

Důkladně postříkejte všechny rostliny napadené mšicemi. Nezapomeňte, že postřik semen avokáda musí být prováděn pravidelně – alespoň jednou týdně – aby měl požadovaný účinek. Po tomto ošetření se budou mšice vašim rostlinám vyhýbat velkým obloukem.

 

Leave a Response