Blog

Toto ovoce nakrájejte a dejte vařit do konvice. Bude jako nové

160views

Usazeniny vodního kamene v rychlovarné konvici vadí každému, zejména těm, kteří vlastní tyto průhledné spotřebiče. Ano – když jsou nové, vypadají skvěle. Barevná světla osvětlující vařící se vodu jsou opravdu působivá. Ale co když ji vůbec nevidíte, protože stěny a spodní strana jsou pokryty silnou vrstvou kamene? Rozlučte se s tímto nepříjemným problémem – podívejte se, jak konvici osvěžit a odvápnit!

Usazeniny vodního kamene jsou samozřejmě problematické i pro ty, kteří používají „zakryté“ konvice. Vážně totiž kazí chuť vody a představují nebezpečí udušení – částice usazenin mohou být skutečně tak velké! Obnovte požitek z oblíbených horkých nápojů pro sebe i svou domácnost. Nestojí za to vzdát se lahodného zimního čaje jen kvůli vápníku v konvici!

Jak doma odstranit vodní kámen z konvice?

Rozřízněte jeden citron – neloupejte ho.

Pak je vložte do konvice, kterou jste předtím naplnili do poloviny čerstvou vodou.

Zapněte spotřebič a přiveďte vše k varu.

Obsah vylijte a obdivujte výsledek! Tento trik pravidelně opakujte, abyste konvici udrželi ve skvělé kondici.

Proč bych měl pravidelně odstraňovat vodní kámen z konvice?

  • usazeniny vodního kamene mají negativní vliv na výkon konvice, protože voda se vaří mnohem déle.
  • Konvice s vodním kamenem vypadá velmi nevzhledně – jen málo hostů u vás doma vás požádá o šálek čaje, když uvidí v kuchyni spotřebič v takovém stavu.
  • jakýkoli nápoj z vody uvařené v takové konvici bude jednoduše nechutný – chuť vodního kamene je opravdu silná, nemá smysl si s ní dělat starosti.
  • zanedbání této povinnosti může mít za následek nutnost vyměnit spotřebič za nový – pokud je vrstva vodního kamene příliš silná, konvice se rozpadne a lze ji prostě vyhodit. Lenost (nebo neznalost) může být velmi drahá.

Leave a Response