Blog

Tyto doplňky dělají zázraky – borůvky začnou exponenciálně růst

96views

 

Jednou z nejžádanějších plodin na mnoha zahradách v Rusku jsou borůvky. Aby bylo možné sbírat toto šťavnaté a chutné bobule po celou sezónu v krabicích, profesionální dacha pěstitelé doporučují vybrat odrůdu vhodnou pro klimatické podmínky a správně krmit rostlinu, a za to je třeba udělat následující, uvádí IA Stavropol.Media.

Jak správně hnojit borůvky v létě a na podzim?

V létě doporučují dachaři používat tekutá hnojiva pro rostliny. Pro hnojení kořenů je lepší použít roztok hnojiva určeného pro borůvky, kalinu, brusinky, brusinky. Roztok by se měl aplikovat pod kořen jednou za dva týdny. Hnojivo také pomáhá udržovat optimální hladinu pH v půdě.

Pro listové hnojení je účinné používat komplexní minerální hnojiva. Ošetření by mělo být provedeno ihned po odkvětu a opakováno každé 2 až 3 týdny.

V období dozrávání plodů a tvorby květních pupenů je vhodné borůvky přihnojovat draslíkem a fosforem, například monofosforečnanem draselným.

Na 2 týdny před sklizní doporučují dacha pěstitelé přestat hnojit.

V podzimním období pěstitelé dacha doporučují být při hnojení borůvek velmi opatrní: nadměrné množství živin v důsledku nestabilního počasí může zvýšit pravděpodobnost poškození rostlin v zimním období. Při výběru hnojiv pro podzim se doporučuje dávat přednost těm s minimálním obsahem dusíku.

Pěstování borůvek nepatří k nejjednodušším kulturám, ale při dodržení pravidel agrotechniky můžete dosáhnout úspěšného plodění na každém zahradním pozemku. Důležitá je předem připravená půda, protože půda je nárazníkové médium a neustále má tendenci se vracet do původního stavu. Pro borůvky se doporučuje komplexní využití minerálních hnojiv a biopreparátů.

Je třeba mít na paměti, že tato doporučení zkušených dachařů nezaručují stoprocentní výsledek. Hodně bude záležet na přesnosti těchto pravidel a na schopnostech každého jednotlivého pěstitele zeleniny.

Leave a Response