Blog

Žádný ocet ani chemie. Nejlepší způsob čištění konvice je tento

60.2kviews

Konvice se časem zašpiní a na jejích stěnách se usazuje vodní kámen. I když se o konvici dobře staráme, po nějaké době ji musíme řádně vyčistit. Jak odstranit vodní kámen z konvice? Prozradím vám, co používám nejčastěji.

Jak prodloužíte životnost své rychlovarné konvice?

Existuje několik způsobů, jak snížit množství vodního kamene v konvici. Především do ní můžeme nalít balenou vodu, ale tento způsob není šetrný k životnímu prostředí a je drahý. Mnohem lepší variantou by proto bylo nalít do konvice filtrovanou vodu. Dělám to tak už dlouho a vodní kámen se v konvici netvoří tak rychle.

V závislosti na tom, jakou vodu do konvice nalijete, se množství vodního kamene a doba, za kterou se na stěnách konvice vytvoří, může opravdu lišit. Proto se vyplatí věnovat pozornost tomu, jakou vodu do konvice naléváte. Jak odstranit vodní kámen z konvice?

Samozřejmě, i když do konvice naléváte tu nejkvalitnější vodu, je třeba ji jednou za čas pořádně vyčistit. Jak ale odstranit vodní kámen z konvice? Existuje mnohem lepší způsob než ocet.

Nejlepší způsob, jak odstranit vodní kámen z konvice

Ve skutečnosti existuje poměrně hodně metod, jak konvici od vodního kamene vyčistit. Někteří lidé k tomu používají ocet, ale mně se tato metoda nelíbí. Ocet má opravdu specifický zápach. Proto používám jinou metodu.

Vodní kámen z konvice můžeme odstranit obyčejnou kolou. Cola tuto práci zvládne dokonale, protože obsahuje kyselinu uhličitou, která rozpustí i ty nejhorší usazeniny. Jak ji však použijeme?

Nalijte sklenici koly do konvice a zbytek doplňte vodou. Pak ji přiveďte k varu a nechte několik minut vařit. Po této době můžeme konvici dobře propláchnout. Po vodním kameni nezůstanou žádné stopy. Co dalšího můžeme použít k čištění konvice?

Konvici můžete vyčistit také tímto způsobem

Dalším způsobem čištění konvice od vodního kamene je použití kyseliny citronové. Tuto metodu obvykle volím, pokud mi nejde o čas. Do konvice naliji 4 lžičky kyseliny, vše zaliji vodou a nechám konvici takto působit asi 3 hodiny.

Kyselina rozpouští vodní kámen v konvici opravdu účinně, ale trvá to déle než u coly.

Leave a Response