Blog

Žádný ocet. Nalijte ho do konvice a vodní kámen velmi rychle zmizí.

206views

Rychlovarná konvice je povinnou součástí vybavení každé polské domácnosti. Bez ní si lze jen těžko představit teplý a voňavý čaj. Časem se však v konvici může usazovat vodní kámen. Co v takové situaci dělat?

Vodní kámen a usazeniny v konvici nevypadají příliš lákavě. Bohužel bez správných opatření je obtížné se jich zbavit. Jak to udělat bez použití octa?

Kde se v rychlovarné konvici bere vodní kámen?

Vodní kámen představuje problém pro lidi, kteří často používají rychlovarnou konvici. Někdy se však může objevit i při mírném používání, pokud je voda v naší oblasti příliš tvrdá.

Když se voda vaří, začnou se minerály ve vodě srážet a nakonec se usazují na stěnách spotřebiče. Co v takové situaci dělat? Mnoho lidí se obrací na ocet, ale tato metoda není účinná pro každého.

Ocet je nepříjemný kvůli svému zvláštnímu zápachu. Existují však i jiné způsoby, jak účinně odstranit vodní kámen z konvice bez použití octa. Jak můžeme spotřebič vyčistit?

Jedlá soda zbaví vodního kamene

Ocet v konvici není dobrý nápad, pokud nemáte rádi vůni octa. V této situaci nás může zachránit jedlá soda, kterou má většina z nás v kuchyňské skříňce.

Naplňte konvici vodou a vsypte do ní tři lžičky jedlé sody. Pak počkejte, až vodní kámen ze stěn postupně zmizí. Poté spotřebič jednoduše dobře opláchněte. Jaký jiný způsob bude také fungovat?

Jednoduchý způsob čištění konvice pomocí kyseliny citronové

Rychle vyčistěte konvici pomocí kyseliny citronové. Naplňte spotřebič vodou a nalijte do něj celé balení kyseliny. Nechte ji působit asi 2 hodiny a poté konvici dobře vypláchněte.

Další možností je smíchat vodu v konvici s citronovou šťávou. Funguje podobně jako kyselina a spotřebič bude za chvíli jako nový.

Leave a Response