Při pečení potravin je často přikrýváme alobalem. Může to mít vliv na chuť jídla? Ukazuje se, že ano.
Podle odborníků z Daily Meal existuje 5 potravin, které by se neměly vařit ve fólii. Může to zničit chuť jídla.
Na prvním místě seznamu surovin neslučitelných s fólií jsou brambory. Mnoho lidí nenapadlo, že zabalení hlízy do fólie může nějak ovlivnit její chuť. Celý problém spočívá v tom, že brambory obsahují velké množství vlhkosti. Ta při pečení kondenzuje uvnitř „kokonu“ z fólie. V důsledku toho se může stát, že kořenová zelenina bude syrová nebo velmi změkne.
Totéž se nedoporučuje u citrusových plodů a rajčat. Jejich šťáva je kyselá a může rozpustit hliník a poškodit fólii. Další zeleninou, kterou je lepší péct jednoduše, je zelí. Alobal může změnit barvu výrobku a dodat mu kovovou chuť.
A konečně, pokud plánujete jídlo péct v alobalu, je lepší do něj nepřidávat koření, jako je paprika, chilli a kmín. Tato koření také reagují s potahem a mění chuť ostatních ingrediencí.