Blog

Nalijte do konvice a přiveďte k varu. Vodní kámen zmizí i bez octa a citronu.

13.6kviews

Vodní kámen v konvici je obvykle způsoben tvrdou vodou, která se usazuje na stěnách a topném tělese konvice. Proto se podívejte, jak odstranit vodní kámen z konvice bez octa a zápachu.

Tato metoda bude fungovat bez ohledu na to, z jakého materiálu je konvice vyrobena, a používá dostupný a levný výrobek. Vůbec ne ocet, jehož zápach je často dráždivý a rozléhá se po domě. Navrhujeme, jak konvici odvápnit stejně účinně a rychle.

Jak odvápnit konvici bez octa?

Trik spočívá v použití coca-coly, která není určena jen k pití. Jednoduše nalijte šálek nápoje do konvice a zalijte ho trochou vody, pak vše převařte. Účinek coly je silně čisticí a odvápňovací, takže efekt bude viditelný okamžitě. Až se směs uvaří, vylijte ji a konvici několikrát propláchněte pod tekoucí vodou. Pokud je v konvici hodně vodního kamene, opakujte tento postup, dokud nebude vnitřek konvice zcela čistý. Vhodnou alternativou koly je kyselina citronová nebo nápoj na bázi citronu.

Další způsoby, jak se zbavit vodního kamene

Aspirin je nejen účinným prostředkem, ale také skvělým odstraňovačem vodního kamene a bělidlem, které se vám bude hodit při mnoha úkonech. Stačí vložit 2 tablety tohoto léku do konvice s vodou a přivést směs k varu, poté ji nechat asi 2 hodiny vařit. Během této doby rozpuštěný aspirin vyloučí veškeré usazeniny. Často je třeba kúru opakovat, ale i tak je mimořádně účinná.

Plátky citronu jsou zcela přírodním prostředkem k odstranění vodního kamene. Ukázka Jednoduše nakrájejte ovoce i s kůrou a vložte ho do konvice naplněné do poloviny vodou. Poté vodu s citrony převařte jako obvykle a nakonec konvici vylijte a propláchněte vodou.
Bramborové slupky jsou neobvyklým řešením, ale velmi účinným. Vhoďte je do konvice a směs uvařte. Nyní stačí počkat asi tři hodiny na požadovaný účinek a konvici propláchnout.

Jaké jsou výhody pravidelného odstraňování vodního kamene?

Pravidelné čištění konvice zlepšuje

  • její účinnost a zkracuje dobu potřebnou k uvaření vody;
  • vizuální vzhled spotřebiče, který usnadňuje jeho používání;
  • chuť připravovaného nápoje, např. kávy nebo čaje;
  • a prodlužuje životnost konvice bez nutnosti výměny za novou.

Leave a Response