Blog

Pilulka, která zaručuje bohatou úrodu okurek a rajčat

13.6kviews

Okurky a jsou nejoblíbenějšími zeleninovými plodinami. Zkušení zahrádkáři, kteří je pěstují na své zahradě, spoléhají na různé triky, jak zvýšit úrodu. Jedním z nich je používání aspirinu, ale ne každý zahrádkář tyto metody používá.

Aspirin k hnojení okurek a rajčat

Mnoho zahrádkářů používá nejjednodušší metodu. Zpočátku se tablety rozdělí na dvě části. Polovina by měla být zakopána v blízkosti každé rostliny. Toto hnojení je nejdéle trvající. Přípravek by měl být umístěn v blízkosti kořenového systému.

Doporučuje se vzít čtyři tablety aspirinu, rozdrtit je a umístit do kbelíku s vodou. Připravená kompozice se použije k zalévání. Aspirin můžete použít také k postřiku. Za tímto účelem rozpusťte dvě tablety v kbelíku s vodou.

Výhody aspirinu v zahradnictví

Aspirin má protiplísňové vlastnosti, které mohou pomoci v boji proti různým chorobám rostlin. Může zabránit vzniku houbových infekcí a také chránit listy a stonky před poškozením.

Aspirin pomáhá zvýšit kvetení rostlin. Stimuluje tvorbu poupat a zlepšuje jejich kvalitu. To je užitečné zejména u kvetoucích rostlin, jako jsou růže nebo chryzantémy, které mohou vytvářet větší a krásnější květy.

Aspirin může být účinný v boji proti houbovým chorobám na rostlinách, jako je moučnivka a plíseň. Použití aspirinu ve formě postřiku nebo roztoku může pomoci hubit houbu a zabránit jejímu šíření.

Aspirin obsahuje kyselinu salicylovou, která může stimulovat růst rostlin. To je užitečné zejména pro mladé rostliny nebo rostliny, které potřebují další podporu pro růst a vývoj.

Rostliny mohou být stresovány v důsledku povětrnostních podmínek, škůdců nebo jiných vnějších faktorů. Aspirin může rostlinám pomoci překonat stres a zvýšit jejich odolnost. Pomáhá aktivovat obranné mechanismy rostlin a napomáhá jejich účinnějšímu fungování.

Aspirin může pomoci zlepšit plodnost rostlin. Stimuluje tvorbu květních pupenů, což vede ke zvýšení počtu plodů nebo zeleniny, které může rostlina vyprodukovat.

Apsirin se používá k hubení škůdců, jako jsou různý hmyz nebo housenky. Dokáže odpuzovat škůdce a chránit rostliny před poškozením.


Leave a Response