Blog

Při vaření použijte tři alobalové koule. Tento trik předvedl známý šéfkuchař.

762views

Vaření v páře je jedním z nejzdravějších způsobů přípravy potravin. Tuto metodu můžete použít, pokud se stravujete zdravě. Můžete ji použít k vaření bez tuku. Pokud nemáte parní hrnec, vyzkoušejte jednoduchý trik, ke kterému budete potřebovat několik alobalových koulí.

Parní vařič

Parní hrnec funguje na jednoduchém principu. Na dno nalijete vodu, a když dosáhne 100 °C, začne se odpařovat. Tím se postupně uvaří jídlo, které vložíte do vyšších částí hrnce. Pára proniká přes dno jednotlivých misek, které jsou perforované. Alternativou parního hrnce je parní hrnec, který se běžně používá k vaření knedlíků v páře.

Zachování chutí a vitamínů

Vaření v páře zažívá skutečný boom. Je to ideální způsob vaření. Při běžném vaření se zničí většina cenných látek, které byly do vody vyvařeny. Metoda vaření v páře vitaminy chrání a uchovává je v jídle. Snadněji si také zachovávají svou barvu. Chuť zůstává přirozenější a snadněji se vyhnete převaření.

Domácí vaření v páře

Tato účinná a úsporná metoda nevyžaduje nákup žádného dalšího zařízení. Z hliníkové fólie vytvořte tři kuličky o průměru 2 až 3 cm. Rozpalte pánev a vložte do ní kuličky. Vypněte vařič. Položte potraviny určené k vaření v páře, ideálně na kameninový talíř. Ten položte na tři alobalové koule. Do pánve nalijte vodu. Měla by vystoupit přibližně do poloviny výšky koulí. Nakonec vše přikryjte těsně přiléhající pokličkou. Zapněte sporák na nízký výkon a počkejte asi 10 minut. Až se vytvoří pára, začne proces vaření. Pokrm vyzkoušejte vidličkou a svými chuťovými pohárky.

Tuk jako nositel chuti

Skutečnost, že tuk je silným nositelem chuti, může být také nepřítelem vaření v páře. Proto jsou někdy potraviny v důsledku přípravy jídla této chuti zbaveny. Můžete ji zlepšit použitím olivového oleje nebo másla bezprostředně po vaření. Chuť můžete zlepšit také přidáním oblíbených bylinek do vody. Rybu můžete také pokapat citronovou šťávou.

Leave a Response