Blog

Proč dávat bobkový list do pračky: trik našich znalých babiček

13.7kviews
Foto „Pro City“

Ukazuje se, že vavřínový list, který mnozí znají jako nepostradatelné koření do pokrmů, má i další využití, zejména v péči o oděvy.

Toto koření může být skutečnou spásou pro ty, kteří chtějí zachovat sytost barev svého oblečení a ochránit je před vyblednutím. Tajemství spočívá v éterických olejích bobkového listu, které tento účinek zajišťují.

Chcete-li použít tuto neobvyklou metodu, musíte vzít 10 listů vavřínu, umístit je do silné ponožky a přidat k nim 4 polévkové lžíce obyčejné kuchyňské soli. Poté je třeba ponožku pečlivě zavázat a vložit do bubnu pračky spolu s barevným prádlem. Spustí se standardní prací program a výsledkem bude, že se prádlo nejen dobře vyčistí, ale také si zachová své jasné barvy.

Pro ty, kteří při vaření raději používají výhradně bobkový list, existuje zajímavý způsob, jak mu vrátit ztracenou chuť. Pokud koření ztratilo svou chuť, stačí listy rozložit na talíř a vložit je na 30 sekund do mikrovlnné trouby. Takový jednoduchý postup pomůže obnovit původní chuť a vůni bobkového listu.

Leave a Response