Blog

Vezměte kus hliníkové fólie a přilepte ji za chladič. Začnete šetřit peníze

5.6kviews

Ach, kdyby bylo tak snadné vyrobit obyčejný alobal, který by ušetřil desítky eur. I když na používání alobalu asi nezbohatnete, můžete si alespoň něco málo vydělat. A je to skoro zadarmo. Jak využít alobal k úspoře tepla a k čemu dalšímu je dobrý?

Alobal a vytápění

Topení je logicky umístěno v blízkosti stěny. To však znamená, že samotná stěna pohlcuje poměrně hodně tepla, což není pro klima a finance našeho bytu zrovna ideální. Vezměte tedy silnější plát alobalu, přilepte ho na matnější stranu kartonu a zastrčte ho za topení tak, aby alobal odrážel teplo zpět do místnosti.

Fólie v botě

Princip tepelné izolace samozřejmě neplatí jen pro vytápění. V zimě si tedy klidně obkreslete stélky bot na hliníkovou fólii, vystřihněte ji a pak ji vložte do bot. Díky dobré izolaci podrážky tolik nepromrzají a boty nepromoknou.

Použití na zahradě

Pomocí hliníkové fólie můžete dokonce zabránit ptákům, aby se dostali na vaši zahradu. Vyrobte si fóliový věnec. Navlékněte lesklé kousky fólie na provázek. Vaše úroda bude v bezpečí.

Malé proužky fólie můžete také přidat do mulče kolem zeleniny. Hmyz fólii nesnáší a jako bonus bude fólie odrážet sluneční světlo zpět na rostliny.

A co v domácnosti?

Pomocí hliníkové fólie si za chvíli nabrousíte tupé nůžky. Naskládejte kus alobalu tak, abyste měli několik vrstev na sobě, a začněte stříhat nůžkami. Pět až šest střihů a nůžky budou tak ostré, jak je třeba.

Chcete-li žehlit rychle a efektivně, vložte mezi žehlicí prkno a potah prkna vrstvu hliníkové fólie. Fólie bude odrážet teplo zpět, čímž celý proces značně urychlí.

Čištění

Neexistuje jednodušší způsob čištění grilu než použití alobalu, který zbyl po grilování. Zmačkejte kus alobalu a pusťte se do drhnutí roštů. Za chvíli bude váš gril jako nový.

Hliníková fólie vám pomůže udržet v čistotě i váš krb. Abyste ho nemuseli složitě vymetat, vyložte dno krbu fólií a udělejte si z něj jakousi vanu. Pak si užijte oheň a opékání jako obvykle. Když pak dohoří a vychladne, jednoduše všechen nepořádek zabalte do fóliové vany a vše vyhodíte.

A pokud se obáváte, že se vám znehodnotí rodinné stříbro, pomůže vám opět alobal. Vyložte jím pánev, naplňte ji studenou vodou a přidejte 2 lžičky soli. Stříbro v roztoku namočte na 2-3 minuty, poté opláchněte a osušte.

Leave a Response