Říká se, že dobrý dezert připravený s úsměvem upevňuje vztahy. Proč si tedy nenaplánovat odpolední setkání s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na báječný dezert z listového těsta s vanilkovým mascarpone krémem je tím pravým. S šálkem skvělé kávy se budete cítit jako na obláčku.
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte nám o něm říct v naší skupině na Facebooku a navštěvujte skupinu, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Báječný dezert z listového těsta s vanilkovým krémem z mascarpone
Co budeme potřebovat:
Pozadí:
- 400 g listového těsta
- voda – impregnace
- 1 lžička cukru – na posypání těsta
Krém:
- 2 vejce
- 140 g cukru
- 45 g kukuřičného škrobu
- 700 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g krému mascarpone
Na zdobení a posypání:
- 1 lžička moučkového cukru
Jak postupovat:
1. Souvislosti: Připravte si listové těsto tak, že ho rozkrojíte na polovinu, pak z něj pomocí kolečka/obruče o průměru 20 cm vytvarujete kruh a pomocí malého kolečka vytvarujete uprostřed otvor o průměru 7,5 cm.
2. Poté kruhové těsto propíchněte vidličkou, napusťte vodou a posypte cukrem. Okraje listového těsta odřízneme a spolu s pergamenem položíme na plech.
3. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C, dokud není listové těsto zlatavé a křupavé.
4. Smetana: V hrnci rozklepněte vejce a přidejte cukr – promíchejte/vyšlehejte, poté přidejte kukuřičný škrob a přilijte mléko – dobře promíchejte. Postavíme na sporák, ochutíme vanilkovým extraktem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne.
5. Po uvaření přendejte krém do mísy a přikryjte fólií. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté vmíchejte krém z mascarpone – dobře vyšlehejte do nadýchané konzistence a přendejte do zdobicího sáčku.
6. Vrstvený krém rozetřeme ve vlnách na spodní část křupavého těsta a přikryjeme vrchní částí křupavého těsta.
7. Na úplný závěr ozdobte – posypte moučkovým cukrem a s láskou, velkou chutí a nadšením podávejte.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!