Blog

Rozhodla se vzít osud své rodiny do vlastních rukou: Přeměnila starou chatrč k nepoznání

3.1kviews

Osud tomu chtěl, že se matka a jejích pět dětí ocitly v domě, který byl téměř neobyvatelný. Přeměnila však chalupu, která byla na spadnutí.

Ztráty a naděje

Sylwa neměla šťastné dětství. Už jako malá holčička se musela vyrovnat s tím, že se stala sirotkem a musela být umístěna do sirotčince. Pro své budoucí děti si přála jiný osud. I poté, co si našla milujícího manžela, ji potkala další tragédie – ovdověla a zůstala s dětmi sama.

Chýše na pokraji zhroucení

Nový partner jí nepřinesl pohádkový konec, právě naopak. Život s ním byl plný strachu, násilí a alkoholu. Než aby s ním žila, rozhodla se Sylwa raději zůstat sama s dětmi. Se svými pěti dětmi si našla malý domek, který byl zcela bez potřebného vybavení.

Rodina levně koupila starý statek a proměnila ho v dokonalý domov.

Hledání pomoci

Po chvíli hledání objevila televizní pořad, který se specializoval na pomoc rodinám v nouzi. Neváhala a zapojila se do projektu s touhou změnit osud svůj i svých dětí. Jejich příběh ji zaujal a provizorní dům, ve kterém žili, byl vybrán k rozsáhlé rekonstrukci. Celý její příběh pak odvysílala televize Ipla.

Nízkonákladový zázrak

Žena dokázala levně opravit dům, který sousedé doporučili zbourat. Výsledek je ohromil. Provizorní koupelna a venkovní záchod se staly minulostí. Nejen sociální zařízení, ale celý interiér domu byl ve zdevastovaném stavu. Uvnitř domu chyběl záchod, na který všechny děti včetně Sylvie chodily ven. To byl jeden ze zásadních bodů, který odborníci na rekonstrukci změnili. Kromě vzhledu samotného interiéru byl malý i obytný prostor.

Nový domov

Celou budovu rozšířili o verandu a půdní prostor přeměnili na obytný. Tím vznikl dostatek prostoru pro všechny členy rodiny. Projekt dokázal nemožné – změnil život nejen svobodné matce, ale i jejím dětem.

Sylvin příběh je inspirací pro všechny, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Její odhodlání a víra v lepší budoucnost ukazují, že i ti nejhorší mohou najít cestu ven. Díky odvaze a pomoci dobrých lidí se osud této rodiny změnil k nepoznání.

Leave a Response