Blog

Udělejte tento trik s alobalem a ušetříte každý měsíc za vytápění.

110views

V podzimním a zimním období se mnozí z nás snaží ušetřit na účtech za vytápění. Není divu, protože ceny energií neustále rostou. Navrhujeme způsoby, jak udržet teplo ve vaší domácnosti.

Ukazuje se, že značné množství tepla uniká mezerami nebo špatně instalovanými okny. V důsledku toho má zapnutí radiátorů malý efekt a místo vyšší teploty se zvyšuje hodnota na účtu. Proto se vyplatí učinit potřebné kroky již nyní, abyste svůj domov účinně ochránili před příchodem chladu nebo mrazu.

Jak udržujete teplo ve svém domě?

Tento úkol není vůbec obtížný a nevyžaduje mnoho peněz ani zbytečně stráveného času. Každý chce být v teple, aniž by musel utrácet spoustu peněz nebo chodit v několika svetrech najednou. K dosažení tohoto cíle stačí to, co už máme doma.

Koberec má doma určitě každý, ale neuvědomuje si, jak moc dokáže místnost zahřát. Pokud jde o tepelnou izolaci, funguje stejně dobře jako sklolaminát. Zajímavé je, že je 10krát lepší než samotná podlaha. V ideálním případě by jím měly být pokryty všechny podlahy, ale to není zcela možné. Je třeba mít na paměti hygienická hlediska, protože koberce se velmi obtížně udržují v čistotě. Je lepší je umístit tam, kde trávíme většinu času.

Díky tomu budou naše nohy v teple a sníží se emise.
Chránit je třeba také radiátory, zejména ty na vnějších stěnách. Stačí sáhnout po hliníkové fólii a srolovat ji za radiátor. Tím se dosáhne toho, že teplo bude směřovat do místnosti, a ne na zeď.

Jak můžete svůj domov zateplit?

  • Nejčastějším viníkem chladu v domě jsou okna. Pokud to chcete změnit, přikryjte je bublinkovou fólií, která sníží tepelné ztráty o 20 až 50 %. Nejlepší je použít takovou, která má větší bubliny, protože propouští více světla.
  • Obalení trubek je jednoduchý, ale mimořádně účinný patent na udržení tepla. K tomuto účelu lze použít omotání trubek, tepelnou pásku nebo termopásku. Rozhodně se nezlomí a neztratí teplo.
  • Ve spodní části dveří se často nachází mezera, kterou může proudit vzduch. Tuto oblast se vyplatí chránit těsněním dveří. Jedná se o triviální montážní pomůcku, kterou lze individuálně upravit pro libovolnou velikost.

Leave a Response