Blog

Fólii uvařte ve vroucí vodě. Podívejte se, co všechno to může vyřešit

90views

Často nevinně vypadající doplňky v kuchyňské skříňce mají úžasné využití. Ne každý si však uvědomuje jejich potenciál. Podívejte se, jak bude fungovat alobal ve vroucí vodě.

Nejenže udrží teplo, ale také rychle vyčistí usazeniny nebo nečistoty, které odmítají zmizet při standardním mytí. Někteří lidé se již dávno naučili tyto způsoby, jak udržet své příbory v perfektním stavu. Díky tomu vypadají vždy jako nové, aniž by je to stálo mnoho úsilí.

Jak funguje alobal ve vroucí vodě?

Začněte tím, že do hrnce nalijete 1 litr vody a přidáte 1/2 lžičky jedlé sody a 1/2 lžíce cukru. Nyní produkty dobře promíchejte, dokud se zcela nerozpustí, a počkejte, až se voda začne vařit. Mezitím sáhněte po alobalu, vystřihněte velký čtverec a rozdělte ho na čtyři stejné díly. V dalším kroku je velmi pevně a pevně stlačte do kuliček.

Když je voda horká, vhoďte do ní čtyři alobalové kuličky a zamíchejte. Nyní je čas přidat do směsi příbory, tj. špinavé vidličky, lžíce a dokonce i nože. Nakonec je ve směsi vařte asi 10 minut. Teprve po této době je vyjměte z hrnce a umyjte je prostředkem na mytí nádobí. Po vysušení a vyleštění budou vypadat jako nové.

Co nevíte o hliníkové fólii

Při vaření zabalte jídlo tak, aby neprůhledná strana alobalu byla na vnější straně. Tímto způsobem máte zaručeno, že jídlo bude vždy rovnoměrně propečené. Lesklá strana účinně udržuje teplo.
Matná strana fólie má také užitečné využití. Její vlastnosti se vyplatí využít při skladování potravin. V tomto případě by potraviny měly být v kontaktu s matnou stranou a lesklá strana by měla být na vnější straně. Matná strana snižuje tok tepla dovnitř, což znamená, že se potraviny pomaleji kazí.
Hliníková fólie není jen kuchyňským doplňkem, ale také kosmetickou pomůckou. Na podzim a v zimě nás velmi často studí nohy, takže je obtížné je udržet v teple. Hliníková fólie se postará o to, aby nás žádný chlad nemohl vyděsit. Stačí nohy pevně zabalit tak, aby se lesklá část dotýkala kůže. Teprve potom byste si na tuto konstrukci měli obléci ponožky a rychle se zahřejete.

Leave a Response