Blog

Fóliová koule vyřeší několik problémů v domácnosti a ušetří desítky eur

93views

Z povrchu hrnců a pánví se obtížně odstraňuje zaschlá mastnota, zbytky jídla nebo připáleniny. Je třeba dávat pozor, abyste nepoškrábali jejich jemný povrch. Zde se dozvíte, jak doma vyčistit hrnce a pánve.

Hliníková fólie má více využití, než si myslíte. Můžete ji použít nejen na pečení, ale také na čištění hrnců. Ukážeme vám, jak na to. Dokonce se zbavíte i připáleného jídla!

Jak čistíte hrnce?

Drhnutí jejich povrchu je může poškodit. Je to také zdlouhavé a neúspěšné. Obzvláště obtížné je čištění připálených potravin. To však hned neznamená, že takový hrnec musí skončit v koši. Zapomeňte na nákup nového – s tímto trikem s domácím alobalem můžete ušetřit. Bude fungovat i pro potah od mastnoty a zbytků jídla. Tady je návod, jak ho kompletně vyčistit:

  • Odtrhněte větší kus alobalu.
  • Pevně ho rozdrťte do kuličky.
  • Znečištěný povrch hrnce zalijte vodou.
  • Na kuličku fólie naneste prostředek na mytí nádobí.
  • Začněte jím potírat povrch hrnce.

A je to! Špína půjde dolů jako po másle! Fóliovou kuličku můžete použít také k čištění zařizovacích předmětů v kuchyni a koupelně. Je to jednoduchá metoda, která nevyžaduje mnoho času, ale je účinná. Fólii můžete použít i desítkami dalších způsobů.

Hliníková fólie na mražení nohou

Problém mrznoucích nohou není neobvyklý. Snadno se od nich můžete také nachladit, zejména pokud jste si na ně předtím obuli promočené boty. Ještě horší je, že pokud je to způsobeno zdravotním stavem, budete muset navštívit lékaře. Studené nohy také snáze dostanete, pokud máte sedavý způsob života nebo žijete ve stresu – zejména na podzim a v zimě. Jedná se o poměrně nepříjemný problém, který můžete vyřešit pomocí alobalu. Nejprve si nohy umyjte, poté je osušte a namažte hydratačním krémem a poté každou nohu zabalte do zmíněné fólie.

Dělejte to lesklou stranou směrem k pokožce a matnou stranou ven, tak udržíte nohy v teple. Nakonec si na nohy navlékněte teplé ponožky. Zůstaňte takto asi 15-30 minut a pak ponožky a fólii sundejte. Uvidíte, že vaše nohy jsou prohřáté a hydratované, budete se cítit uvolněněji a nepříjemný problém zmizí!

Leave a Response