Blog

Slimáci zmizí a už se nevrátí. Stačí zakopat kbelík s tímto přípravkem na zahradě.

34views

Slimáci na zahradě jsou zdaleka největší zahradnickou pohromou. Tito pomalí, zdánlivě neškodní škůdci mohou doslova zničit naši úrodu.

Ačkoli je plž býložravec, sám o sobě je téměř všežravec. Spokojí se s čerstvými výhonky, dobrým salátem nebo odumřelými částmi rostlin. Jak s ním tedy bojovat?

Jak bojujete proti slimákům na zahradě?

Zapomeňte na používání specializovaných chemických prostředků, které v mžiku proniknou do půdy a negativně ovlivní vaše plodiny. Rozhodně upusťte i od některých invazivních domácích metod.

Ano, používání dřevěného popela na zahradě nemá mnoho negativních vedlejších účinků, ale solení půdy určitě ano.

Proč riskovat poškození úrody bojem proti slimákům na zahradě, když existují mnohem lepší způsoby? Stačí na ně nastražit pasti.

Jak nastražit past na slimáky na zahradě?

K výrobě pasti na slimáky na zahradě budete potřebovat pouze nádobu, mléko a trochu vody. Smíchejte tekutiny v nádobě a vydejte se na zahradu – tam se odehraje celé kouzlo.

Nyní stačí nádobu zahrabat do země tak, aby do ní šneci pohybem po povrchu mohli spadnout. Tento patent doporučujeme používat večer, protože tehdy (a v noci) jsou šneci nejaktivnější.

Co dělat po odchytu slimáků na zahradě?

Když většina slimáků na zahradě již ráno padla do naší pasti, nezbývá nám nic jiného než nádobu vykopat a slimáky odvézt daleko od našeho pozemku.

A to není všechno. Vždyť slimáci se do ní mohou snadno vrátit. Proto doporučujeme vysadit rostliny, jako je majoránka, heřmánek nebo šalvěj, které komplexně ochrání náš dvůr.

Slimáci a hlemýždi nesnášejí jejich zápach, takže si můžete být jisti, že i hladový slimák se raději spokojí s rostlinami u cesty, než aby napadl vaši sukulentní úrodu. Jednoduché, že? Doporučujeme vám vyzkoušet tento patent v praxi.

Leave a Response