Blog

Takto se rajčata nedokončují a neskladují: 3 chyby, proč jsou nesladká, pomalu červenají a rychle se kazí

помидоры
78views

Pomalé dozrávání rajčat je problém, který zná mnoho zelinářů.

Povíme vám o třech hlavních chybách při dozrávání rajčat, které způsobují, že rajčata pomalu červenají, ztrácejí sladkost a rychle se kazí.

Jak správně dokončit dozrávání rajčat

První chybou je dozrávání při nízké teplotě. Optimální teplota je +18-20 stupňů.

Při nízkých teplotách se rajčata pomaleji vybarvují.

Druhou chybou je skladování při nízkých teplotách. To způsobuje, že rajčata ztrácejí svou sladkost.

Aby si rajčata zachovala vysoký obsah cukru, měla by být skladována při teplotě alespoň +12 stupňů Celsia.

Pokud je však cílem dlouhodobé skladování a chuť není prioritou, je lepší skladovat při nízkých teplotách.

Za třetí, hodně záleží na světle. Na světle rajčata rychleji barví a měknou, ale nerovnoměrně.

Proto je pro dlouhodobé zrání lepší zvolit tmavé místo.

Leave a Response