Blog

Vyrobte si to doma z alobalu a ušetřete stovky ročně za vytápění

69views

Letošní topná sezóna nebude patřit k nejjednodušším. Na vině může být inflace a rostoucí životní náklady včetně energií. A to není pro vaši peněženku špatné. Proto vám navrhujeme způsoby, jak ušetřit na vytápění, abyste se mohli zahřát, ale abyste později nemuseli platit vysoké účty.

Přestože klimatické změny způsobily, že zimy tohoto století jsou již minulostí, nízké teploty mohou mít stále vliv. Co můžete dělat, když ceny energií nechávají vaši peněženku prázdnou a plačící? Použijte náš trik, díky kterému se nebudete bát podívat na účet.

Jak ušetřit na účtech za vytápění?

Během podzimu a zimy si nedokážeme představit, že bychom doma nepoužívali radiátor. V opačném případě vám může být docela zima a můžete nastydnout, a to není žádná legrace. Bohužel účty za vytápění už nějakou dobu rostou. Jak píše služba WP Woman:

V nadcházející topné sezóně bohužel nebudou náklady na vytápění takové jako v loňském roce a mnoho lidí bude muset určitě šetřit, což může způsobit značné problémy. Zde je šikovný trik, jak snížit výdaje na vytápění domácnosti, aniž byste museli mrznout.

To vyvolává strach a nespokojenost, zejména proto, že vytápění domácnosti je nutností. Není to něco, čeho byste se mohli vzdát kvůli sobě. Co tedy můžete udělat pro to, abyste topení normálně používali a nemuseli se obávat, jaký obrovský účet vám pošťák přinese?

Použijte šikovný trik, který doma používáme už dlouho. Doporučil nám ho náš kamarád, který rád zkoumá různé domácí metody a pak je doma testuje. Budete k tomu potřebovat alobal, který má v kuchyni prakticky každý. Ačkoli to vypadá dost neobvykle, tento trik je opravdu účinný!

Domácí trik s alobalem

Obvykle ho používáte na pečení v troubě nebo na balení potravin. Má však mnohem více vlastností, než byste si zpočátku mysleli. Pomáhá udržovat teplo ve vaší domácnosti. Je známo, že radiátory jsou vždy umístěny pod okny, a to způsobuje rychlejší únik teploty. Vyrobte si proto domácí izolant pomocí hliníkové fólie a kartonu! Umístěte jej za radiátor.

Jak ho vyrobíte? Velmi jednoduše. Stačí si připravit kus kartonu o velikosti radiátoru, umístit jej za radiátor a zabalit lesklou stranou dovnitř. Tímto způsobem zůstane veškeré teplo v domě a vy ušetříte za vytápění. Jako náhradu lepenky můžete použít i v obchodě zakoupenou topnou zástěnu – musí však být pevně připevněna. Kartonovou verzi použijte podle svého uvážení a vždy ji můžete složit nebo umístit za radiátor.

Leave a Response