Jak správně řezat plody při sklizni paprik: důležitý úkon – pomůže prodloužit skladování zeleniny.
132
Mnoho zahrádkářů si stěžuje na špatnou pevnost paprik.
Někteří zahrádkáři zdůrazňují: sklizené plody mohou velmi rychle shnít.
Proč k tomu dochází? Ukazuje se, že nejde jen o porušení podmínek skladování zeleniny.
Pěstitelé, kteří nesprávně odřezávají papriky z keřů, riskují rychlou ztrátu úrody.
Jak správně řezat papriky
Chcete, aby sklizené plody vydržely velmi dlouho? Pak je správně sundejte z keříků!
Každou papriku seřízněte tak, aby stopka byla dlouhá 4-5 cm.
Aby tento proces neprovázely vážné potíže, je žádoucí používat poměrně ostré nůžky.
Ponechání stonkového orgánu na zelenině dostatečně dlouho zvyšuje šanci na zlepšení zralosti paprik.
Plody pravděpodobně vydrží velmi dlouho. V prvních týdnech po sklizni pravděpodobně nebudou hnít. Tím méně v prvních dnech.
add a comment