Blog

NEOTRHÁVEJTE tyto listy rajčat, abyste se vyhnuli úrodě.

253views

Za prvé, listy můžete odstraňovat pouze u vysoko rostoucích odrůd, nikoli u nízko rostoucích odrůd. První listy vysokých rajčat se odstraňují 2-3 týdny po zasazení do země ( odstraňte 2 spodní listy za týden).

Je nesmírně důležité neodstraňovat listy umístěné nad prvním svazkem, jsou zdrojem potravy pro plody nasazené na této větvi.

Po odstranění všech listů až po první hrozen se řez přeruší, dokud se na hroznu neusadí všechny plody. Je také zakázáno odřezávat listy nad hroznem, na kterém jsou plody, dříve než začnou dozrávat.

4 pravidla péče o rajčata

Každý zahrádkář by měl při péči o rajčata dodržovat tato 3 pravidla.

Pravidlo 1 – Po výsadbě sazenic věnujte zvláštní pozornost vrchním listům. Pokud se kroutí a jsou příliš křehké, znamená to, že jste výsadbu přelili dusíkem. Chcete-li snížit obsah tohoto prvku v půdě, měli byste půdu hojně zalít a přidat síran draselný.

Pravidlo 2 – Prohlédněte si rostlinu jako celek. Pokud spodní listy rajčat žloutnou a samotný keř vadne, jedná se s největší pravděpodobností o nedostatek dusíku. V takovém případě se vyplatí použít organicko-minerální hnojivo s přídavkem dusíku. Je vhodné posypat vrchní část půdy kolem keřů jakoukoli organickou hmotou.

Pravidlo 3 – Hnojení volte podle posouzení stavu plodů. V poslední fázi, ještě v období růstu plodů a jejich tvorby, je důležitý vápník. Jeho nedostatek je často vyvolán přikrmováním dusíkem, což vede k rychlé tvorbě plodů a výskytu hniloby na konci květů.

Abyste se vyhnuli nepříjemným následkům, měli byste keře rajčat zalévat u kořenů draselnými a hořečnatými hnojivy a dvakrát týdně postřikovat listy a plody dusičnanem vápenatým.

Pravidlo 4 – Správná zálivka během kvetení. Zálivka během kvetení by měla být mírná a pravidelná. Vyvarujte se přemokření, abyste předešli hnilobě kořenů. Rajčata zalévejte, když je vrchní vrstva půdy mírně suchá, a to studenou vodou.

Dodržováním těchto jednoduchých rad pro péči o rajčata v době květu můžete získat bohatou úrodu silných a zdravých plodů. Pamatujte, že péče o rajčata v tomto období je klíčem k úspěšnému pěstování těchto rostlin. Pravidelné postřiky a hnojení vám pomohou dosáhnout vynikajících výsledků.

Leave a Response