Blog

Odřízněte je a umístěte mezi sazenice. Hlemýždi by se už nikdy neměli objevit

24views

Slimáci a hlemýždi působí na zahradách spoušť. Dávají přednost zemědělským rostlinám, ničí zeleninu a nešetří ani květiny. Obzvláště nenasytní jsou slimáci, tj. plži bez ulity.

Pokud chcete pečovat o své rostliny a těšit se z bohaté úrody, musíte svou zahradu před těmito škůdci chránit. K tomu, abyste se otravných měkkýšů zbavili, stačí jeden jednoduchý trik.

Slimáci a hlemýždi působí na zahradě spoušť

Hlemýždi jsou také známí jako nazí plži, protože nemají ulity. Díky tomu je lze snadno spatřit, a protože jsou v Polsku velmi rozšířeni, není možné je na zahradě nenajít.

Tito charakterističtí měkkýši dosahují délky od několika do několika centimetrů. Aktivní jsou zejména po deštích a v noci, kdy působí velké škody na zahradách a zemědělských polích.

Oranžoví listonoši si oblíbili listy a mladé výhonky, výhonky a sazenice, ničí sazenice i vzrostlou zeleninu, ovoce, obiloviny a okrasné rostliny. Jak se těchto škůdců účinně zbavit?

To přitahuje slimáky jako magnet

Účinnou, i když pracnou a časově náročnou metodou je ruční sběr slimáků a jejich přemístění na místo, kde nebudou ohrožovat úrodu. Tento úkol si můžete usnadnit použitím účinné návnady na slimáky.

Grapefruit. Toto aromatické ovoce láká slimáky svou intenzivní vůní éterických olejů. Přilákané škůdce snáze seberete a přemístíte na jiné místo.

Jak se zbavit slimáků

Mezi další osvědčené způsoby, jak se zbavit slimáků, patří měděná fólie. Měď odpuzuje slimáky a plzáky, kteří se při kontaktu s tímto kovem nakazí. Měděnou páskou tedy jednoduše oblepte květináče, záhony nebo ploty záhonů a na problém zapomeňte.

Dalším humánním způsobem boje proti slimákům je vysadit na zahradě rostliny, které měkkýši nemají rádi kvůli jejich výraznému aroma. K tomuto účelu použijte šalvěj, brutnák nebo řebříček.

Leave a Response